Kurkuma

Začin zlatno-žute boje obožavan je u indijskoj kuhinji. Uspješan je u borbi protiv brojnih infekcija. Kurkumin je antioksidans koji začinu daje snažna antiupalna svojstva. Kurkumu koristite u jelima od riže, na ribi ili piletini na grilu.

Đumbir

Đumbir se u tradicionalnoj azijskoj medicini koristi kao lijek. Osim upečatljivog mirisa kojim oplemenjuje hranu, đumbir je lijek za probavne probleme, mučninu i pomaže u liječenju simptoma prehlade i gripe. Svježi koristite za pripremu čaja, a prah možete posuti preko svoje omiljene hrane.

Cimet

I ovaj začin ima dugu povijest u liječenju određenih bolesti. Možete ga dodati u kolače, na svježe voće, u žitarice za doručak, kafu ili čaj.

Zvjezdasti Anis

Osim što izgleda zgodno i atraktivno, ima i poseban okus i izvanredna antivirusna svojstva. Anis dodajte čajevima i jelima od riže.

Sjemenke komorača

Koliko su male, toliko su jake. Ugodnog su mirisa i sadrže magnezij, željezo, kalcij, kalij i druge minerale. Osim toga, sjemenke komorača bogate su antioksidansima s protuupalnim svojstvima. Obzirom na vrlo jak okus ne preporučuje se korištenje u velikim količinama. Možete ih kombinovati s ribom, povrćem ili sirom.

Izvor – punkufer.hr