Vikend sa najzdravijim sportom – Banjaluka open 2018

Kompanija m:tel, prijatelj brojnih sportskih manifestacija, tradicionalno podržava i veliki sportski događaj – Međunarodni plivački miting „Banja Luka Open“, od njegovog osnivanja pa do danas. Ove godine, u organizaciji Plivačkog kluba ”Olimp”, održava se jedanaesti put, a priliku da prisustvuju ovom plivačkom takmičenju svi zainteresovani imaće 26. i 27. maja 2018. godine na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Međunarodni plivački miting „Banja Luka Open 2018“, okupiće takmičare iz dvanaest zemalja, koji će se boriti za medalje, rekorde, ali i za norme za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano sljedeće godine.

Nadamo se ćete ovaj vikend provesti upravo na ovom bazenu, ali i da ćete se zaljubiti u ovaj sport, ako već niste, budući da ga mnogi stručnjaci smatraju najzdravijim oblikom bavljenja nekom sportskom aktivnošću, bilo rekreativno ili profesionalno. Za ovu tvrdnju postoje mnogobrojni razlozi. Plivanje aktivira sve mišiće u tijelu, pomaže u sagorijevanju masnih naslaga i održavanja linije tijela, pozitivno utiče na psihofizički razvoj djece, ali ima i brojne ljekovite prednosti. Osim toga što jača srčani mišić i poboljšava cirkulaciju, te umanjuje rizik od dijabetesa, plivanje povećava kapacitet pluća. Preporučuje se naročito ženama zbog smanjenja rizika od karcinoma dojke, ali i starijim osobama, ljudima s prekomjernom težinom i trudnicama.

Plivanje pozitivno djeluje i na psihu, jer je izuzetno efikasno za opuštanje od stresa. Osim što relaksira tijelo, način na koji dišemo tokom plivanja je ona vrsta disanja koja se preporučuje kada se želimo opustiti, smanjiti anksioznost ili nivo stresa.

Sve ovo su razlozi za našu preporuku da posjetite ovu sportsku manifestaciju, ali i da ovoga ljeta izaberete baš ovaj oblik rekreacije za sebe i počastite svoje tijelo i duh novom energijom.