Uvijek u misiji humanosti: Umičević poklanja trenerke KKI “Kozara”

Košarkaški klub invalida “Kozara“ iz Gradiške će sutra obilježiti dvije decenije uspješnog postojanja i rada, pa će tim povodom u dvorani „Arena“ biti održan turnir, u kojem će još učestvovati i KKI “Vrbas” Banjaluka i KKK “Bijeljina”.

Program obilježavanja jubileja 20. Godina postojanja ovog sportskog kolektiva počinje u 11.30 časova svečanim otvaranjem, dok će pola sata kasnije biti odigrana prva utakmica između: KKI “Kozara” i KKI “Vrbas”. od 13.30 časova igraće KKI “Vrbas” i KKK “Bijeljina”, dok će od 15 časova igrati KKI “Kozara” i KKK “Bijeljina”.

Povodom ovog jubileja, Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas“ koji je jedan od najuspješnijih kolektiva na našim prostorima, odlučio je da nastavi svoju misiju humanosti i podrške sportskim klubovima i sportistima, pa će iz vlastitih sredstava, odnosno iz svog džepa kupiti trenerke koje će pokloniti klubu slavljeniku.

“Prije svega želio bih i ovim putem da našim sportskim prijateljima iz Gradiške uputim najiskreniju čestitku za ovaj vrijedan jubilej. Ovo je samo jedan od razloga što sam odlučio da iz dodatka kojeg dobijam kao odbornik u Skupštini grada Banjaluka kupim trenerke Košarkaškom klubu invalida “Kozara”. Vjerujem da će dobri gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić biti i dalje velika podrška ovom sportskom kolektivu”, istakao je Umičević, koji je ovim potezom po ko zna koji put do sada pokazao i dokazao koliko voli sport i sportiste i koliko je spreman da uvijek pomogne i podrži sportske klubove i njihove igrače. Ovaj nadaleko poznati humanista i donator sporta, koji je i tehnički direktor uspješne Tvornice obuće “Bema” Banjaluka i odbornik u Skupštini grada Banjaluka, u najvećem broju slučajeva donira vlastita sredstva kao pomoć i podršku onima kojima je to potrebno, a tu je svakako i ogroman broj donacija koje upućuje “Bema”, koju upravo Umičević uspješno vodi skoro 19 godina, na šta bi se svakako trebale ugledati i druge kompanije i njihovi menadžementi.

Inače, po završetku takmičarskog dijela u okviru obilježavanja dvije decenije postojanja KKI “Kozara”, od 16.30 časova predviđen je zajednički ručak i druženje učesnika ovog rođendanskog turnira.

N.Sp.