Još tri dana do najzabavnije noći u Banjaluci

Najzabavnija noć nauke sedmu godinu zaredom održaće se 28. septembra u devet gradova BIH. Ovaj put pod sloganom ”Stvarajmo nove prilike”, Evropska noć istraživača 2018 donosi mnoštvo zabavno-informativnih sadržaja kroz različite interaktivne eksperimente, predavanja, igre i zabavu.

Centralni dio događaja u Banjaluci biće održan u Domu omladine, ali će svoja vrata učesnicima i posjetiocima otvoriti i kulturne institucije – Narodna i univerzitetska biblioteka, Muzej savremene umjetnosti, Muzej Republike Srpske, Dječije pozorište, zatim Tehnološka škola i Robo Kids centar.

Drugu godinu zaredom, generalni partner Noći istraživača je IT kompanija Prointer ITSS. Ovo je samo jedan u nizu događaja i projekata koje Prointer podržava ili organizuje sa ciljem podrške razvoju nauke i motivacije mladih da se njom bave.

“Veliko nam je zadovoljsto što smo ponovo dio ove sjajne manifestacije koja se na poseban način bavi naukom, čini je privlačnom, zanimljivom i dostupnom. Povećanje svijesti o istraživanjima i inovacijama te podrška mladim istraživačima su sada potrebniji nego ikad, i zato smo odlučili da podržimo ovaj jedinstveni projekat”, ističe Bojan Vujić, direktor Prointera.

Kompanija Prointer je u Domu omladine pripremila i poseban High tech gejmerski kutak koji će obradovati sve male i velike posjetioce događaja.

Tokom cijele manifestacije posjetioci će imati priliku da nauče nešto novo, upoznaju naučnike i vide njihova dostignuća, ali i da osvoje nagrade. Mobilni planetarijum “Upoznaj vasionu u balonu” – Astronomsko društvo “Ruđer Bošković”, radionica 3D modelovanje, radionica simulacija letenja “Fly like an Eagle”, Lego robotika, izložbe, interaktivne demonstracije, samo su neki od sadržaja koji Banjalučane očekuju u najzabavnijoj noći. Ne propustite je! Detaljan raspored dešavanja pogledajte na OVDJE.