Maid Hećimović: Uređenje je odraz kreativnosti

Zvijezda regionalnog “X factora” Maid Hećimović trenutno živi na točkovima, što je svojstveno muzičarima koji često nastupaju. U januaru je objavio svoj prvi singl “Dok on te ljubi”, a uskoro njegove mnogobrojne obožavatelje očekuje i nova pjesma. Za časopis DOM INFO govori o tome koji mu je najdraži kutak u roditeljskom domu i kako zamišlja svoj vlastiti, budući dom.

 

DOM INFO: Za početak nam recite, kakav stil preferirate kada je riječ o uređenju enterijera?

 

HEĆIMOVIĆ: Znate kako, nemam neki omiljeni dizajnerski pravac kad je u pitanju uređenje doma. Sviđa mi se mnogo toga. Kad načas pomislim kako bih svoj budući dom opremio u neke svedene linije, onda slučajno ugladam neku sobu ili prostoriju koja odiše možda i nekim kreativnim kičom i brzo se predomislim. Sve u svemu, bitno je da je oku lijepo, ali i da je funkcionalno.

DOM INFO: Da li često mijenjate raspored u svom domu?

 

HEĆIMOVIĆ: Još nemam vlastiti dom i živim s porodicom, međutim i kao mali često sam volio preuređivati svoju sobicu. Ona je bila odraz moje kreativnosti.

DOM INFO: Koji Vas je posljednji predmet ostavio bez daha da ste ga morali kupiti?

 

HEĆIMOVIĆ: Evo, na primjer, baš neki dan sam kupio djevojci stolić za šminkanje. Vrlo je lijep, ali i funkcionalan.

DOM INFO: Postoji li stvar ili kutak u domu koji Vam je posebno drag?
HEĆIMOVIĆ: Obožavam terasu sa pogledom na rijeku Savu. Na njoj je jedna velika ljuljaška u koju se često zavalim i meditiram ili slušam muziku. Divota.

13035576_10209243290536966_2101707212_o
DOM INFO: Da li više preferirate estetiku ili Vam je bitnija besprijekorna funkcija i namjena?
HEĆIMOVIĆ: I jedno i drugo mi je podjednako važno. Na primjer, ako je krevet samo lijep, a neudoban – boljeće vas leđa, a ako je samo udoban, a neugledan – boljeće vas oči.
DOM INFO: Pratite li trendove kada je riječ o uređenju?

 

HEĆIMOVIĆ: Kao što sam rekao, još živim s porodicom, ali kad jednog dana budem uređivao svoj dom, sigurno da ću ga pokušati ubaciti u neke aktuelne trendove, jer svi smo mi u nekom kutku sebe robovi trenda i mode. Da nije tako, vjerovatno bismo još hodali u nošnjama i imali u kućama one ogromne tepihe od zida do zida. Činjenica je isto tako da ima stvari koje nikada ne izlaze iz mode, ali ih je vrlo malo, barem kad je enterijer u pitanju.

DOM INFO: Posjedujete li u svom domu vintage stvari?

 

HEĆIMOVIĆ: Naravno. Jedna od njih je i tatin stari gramofon, koji mi je onako iznimno drag. Dugo već želim da popravim neki kvar na njemu i da uživam slušajući retro ploče.

DOM INFO: Šta Vam je najvažnije kada je riječ o rasporedu stvari?

 

HEĆIMOVIĆ: Da ne djeluju previše nabacano, a opet da su postavljene tako da prostorija ne djeluje previše uštogljeno i da se osjeti ta neka toplina doma.

 

maid ploce