Uredite dom u 10 jednostavnih koraka

Svakodnevno gledanje istog kauča iznova, iste boje zidova, dekoracije, pa čak i mjesta na kojima držimo predmete donose monotoniju.

Zato vas pozivamo da napravite male, ali djelotvorne izmjene, kako biste svom domu pružili novi izgled, bez potrebe za velikim ulaganjima. Ako se osjećate “zaglavljenim u vremenu” između zidova doma, vrijeme je da se izvučete i napravite promjene koje će vaš dom transformirati u tren oka.

PROMIJENITE RASPORED NAMJEŠTAJA

Osjećate da vam dom izgleda kao muzej u kojem je vrijeme stalo? Za to, ne postoji ništa učinkovitije od pomicanja namještaja. Pomaknite kauč, stavite sto na suprotnu stranu, ili ako distribucija to dopušta, promijenite dnevni boravak u blagovaonicu i čarolija će biti slomljena.

UNESITE SOBNE BILJKE

Već znamo da biljke imaju mnoge prednosti. Feng shui preporučuje da njima ispunimo enterijer.Biljke unose pozitivnu energiju, briga o našem zdravlju i podižu raspoloženje. Osim toga, oni su vrlo povoljne i u tren oka mogu podići izgled svakog prostora.

DODAJTE MALO BOJE

Ne morate previše komplikovati ako ne želite. Dovoljno je da obojite jedan zid u dnevnom boravku. Ili jeste li razmišljali o bojenju pločica u kuhinji ili o novoj boji za vaše radijatore? Ako govorimo o promjenama, ništa nije djelotvornije od novog seta boja.

BACITE SUVIŠNE STVARI

Uzmite kutije i oprostite se s onim ukrasima koji vam više ništa ne govore. Ako shvatite poantu, slijedit će ormari, kuhinja, dječja soba …

NOVI JASTUCI

Zašto sofu ne biste osvježili novim jastucima? Radikalno promiješajte uzorke i boje, primijetit će se da su novi, vidjet ćete da neće proći nezapaženo.

NABACITE NOVI TEPIH

Još jedan od dekorativnih elemenata koji se izdvajaju jesu tepisi. Možete ih pronaći u svim stilovima i cijenama.

PROMIJENITE POSTELJINU

Brzu promjenu s malo budžeta možete postići i novom posteljinom. Poigrajte se s različitim tkaninama i teksturama, kao što vidite na fotografiji, uspjeh je osiguran.

UKRASITE ZID

Odaberite zid i posvetite mu punu pažnju. Možete ga obložiti ili napuniti slikama, ili objesiti prazne drvene okvire, fotografije …

PREMIJENITE POSUĐE

Neka vaš trepezarisjki sto zablista novim setom posuđa.

PRESVUCITE SOFU

Ne morate je nužno kupovati novi kauč, danas postoje navlake koje u tren oka mogu u potpunosti promijeniti izgled vaše sofe, ali i dnevnog boravka s novim jastucima.

(Dom i dizajn)