Kako da aktivirate svoj dom kako biste privukli više ljubavi

Ako želite više ljubavi u životu, morate početi prvo da volite ono gdje ste sada. To znači da volite ono što ste vi kao osoba, ali i ono što nazivate domom.

Sljedeći feng shui savjeti pomoći će vam da pokrenete energiju u vašem domu kako biste u njega privukli više ljubavi.

Riješite se starih stvari

Raščistite, popakujte ili pobacajte pisma ili slike iz starih veza, ali i sve druge stvari koje vas više ne predstavljaju (to važi i za odjeću). To nije pretvaranje da te stvari ne postoje već one jednostavno više nisu dio vas. Vi ste ih prevazišli, preboljeli i ostavili ih u prošlosti pa neka i vaš dom odražava to stanje.

Stvorite kutak svetog mjesta (i koristite ga)

Bez obzira da li je to neka vrsta oltara kojeg ste sami napravili, vaša prostirka za jogu, mjesto na kojem meditirate ili mirni kutak gdje ste okruženi vašim omiljenim stvarima, bitno je da on postoji. Koristite ga. Pet minuta dnevno sjedite na tom vašem svetilištu, zatvorite oči i dišite duboko.

Namjestite krevet svako jutro sa namjerom i zahvalnošću

Vaš krevet je prostor u kojem uživate pa se tako prema njemu i odnosite. Redovno mijenjajte posteljinu, a prostor oko kreveta neka bude zona bez elektronskih uređaja. Vaš krevet mjesto je na kojem sanjate, obnavljate se i opuštate. Tretirajte ga istom energijom koju želite da vam on vrati.

Raščistite ormar

Zadržite samo odjeću u kojoj se osjećate kao da ste ono što zaista i jeste – vesela i pozitivna osoba – te je držite organizovanom i lako dostupnom. Ukoliko postoji odjeća koje ne želite da se riješite, strpajte je u kutiju i spremite na mjesto na kojem vam neće biti na vidiku; nakon šest mjeseci kutiju “ispitajte” i vidite da li vam se išta sviđa. Ova “ceremonija” sa odjećom održaće vašu odjeću aktivnom i pomoći vam da razumijete šta volite i od čega ste spremni da odustanete zbog tuđeg užitka.

Postavite podsjetnike po kući

Birajte mjesta koja možete vidjeti “na prvu”, ali i koja ne možete (kao što su unutrašnjost ladica, ormari i slično). Vaši podsjetnici trebali bi da vam izmame osmijeh na lice kada ih vidite, ali i da vam pomognu da steknete više samopouzdanja. Primjera radi, neka na njima budu vaše kvalitete: “Lijepa si”, “Zabavna si”, “Dobra si osoba”, “Puna si ljubavi” i slično.

(Minimagazin.info)