Unutar kuće Shaquillea O'Neala na Floridi – koja je nedavno prodata za 11 miliona dolara

Shaquille O'Neal je upravo prodao svoju kuću na jezeru u blizini Orlanda za 11 miliona dolara – uz profit od 7,05 miliona dolara. Sa svojom ‘gospodskom sobom’, privatnim barom i prostorom u stilu akvarija sa trokutastim akvarijumom sa slanom vodom – dom je jedan od najuzbudljivijih u Flordi – i jedan od najboljih domova na svijetu .

 

Uneek Luxury Tours

 

Shaquille O'Neal, penzionisana NBA zvijezda i pronicljivi biznismen, kupio je kuću 1993. za 3,95 miliona dolara. Imanje je postalo samo jedan od domova u njegovoj obimnoj kolekciji domova širom SAD-a. Također je posjedovao ovu kuću nalik odmaralištu u Kaliforniji koja je prodata ranije ove godine.

Shaquille (također poznat kao ‘Shaq’) je prvo izložio kuću za 28 miliona dolara prije nego što je smanjio cijenu na 16,5 miliona dolara. Međutim, kuća je nedavno prodata za 17 miliona dolara manje od prvobitne cijene.Vila od 31.000 kvadratnih stopa smještena je usred golf zajednice zatvorene u blizini Disney Worlda i ESPN-a u Isleworthu, Lake Butler. Veliki životni prostor katalizator je ideja za dnevni boravak – od ukrasnog tepiha do palete zarđale boje koja stvara kontrast s plavetnilom okolne vode.

 

Uneek Luxury Tours

 

Pogled sa strane jezera nastavlja se po cijelom imanju – kroz njegovu kuhinju do formalne trpezarije koja je povezana sa velikim ulazom.  Vila ima ostavu za vino, kino i prostoriju za medije. Tu je i košarkaško igralište u punoj veličini, jer je ovo dom Shaquillea O'Neala, naravno.

 

Uneek Luxury Tours

 

Nekretnina ima 12 spavaćih soba, uključujući glavno krilo. Glavni dio ima četiri spavaće sobe, kadu i prilagođeni okrugli krevet od 15 stopa koji gleda na vodu.

 

Uneek Luxury Tours

 

Osim toga, dok je unutrašnjost nešto što treba vidjeti, imanje od tri hektara na sličan način nudi ideje za vrtove ispred vode . Istaknute karakteristike uključuju veliki bazen i šetalište do privatnog mola gdje možete zaploviti jezerom Butler.

 

Uneek Luxury Tours

 

homesandgardens