Trinaestogodišnjak postao zvijezda nakon što je izgradio sebi mini kućicu

djecak izgradio kucu

Prije nešto više od godine dana trinaestogodišnji Luke Thill iz SAD-a počeo je graditi kućicu za sebe jer je želio imati prostor koji bi bio samo njegov. Sagradio ju je u dvorištu doma svojih roditelja za samo 1500 dolara. Kućica ima nešto više od osam kvadratnih metara, a o Lukeu ovih dana pišu i najuticajniji američki mediji.

mini kucica

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju. U svojoj kućici Luke najčešće piše domaće zadaće, a nekoliko puta sedmično i prespava u njoj. Ponekad ga posjete prijatelji pa napravi palačinke na maloj kuhinjskoj ploči.

Na ideju da napravi svoju kućicu je, kaže, došao tokom dugih ljetnih mjeseci kada se već počeo pomalo dosađivati. Krenuo je istraživati kako je napraviti za malo novca. Pomagao je komšijama u zamjenu za novac ili materijale koji su mu bili potrebni za gradnju, ili čak za neke usluge. Na primjer, ususret mu je izašao električar koji mu je u kućicu proveo struju u zamjenu za čišćenje garaže.

1

Čak 75 odsto materijala, koje je Luke iskoristio za gradnju, je reciklirano. Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja. Kućica ima sve što joj je potrebno. Na vodovod nije spojena, ali dječak nema problema s tim.

2

Dječak na ovoj kućici ne staje. Već razmišlja o studentskim danima – ima ideju izgraditi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živio tokom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smještaj, prenosi portal dontwasteyourmoney.com.