Trebate li vrećicu od čaja ostaviti u šoljici ili je odmah izvaditi?

Postoji debata oko toga trebate li vrećicu od čaja ostaviti u šoljici dok pijete ovaj napitak ili biste je odmah trebali izvaditi. I jedno i drugo ima svojih prednosti i mana, a na kraju se zapravo sve svodi na osobni ukus i preferencije.

Čaj ima brojne zdravstvene prednosti, a prilikom pripreme ovog napitka trebali biste pratiti upute na vrećici čaja u kojima se i navodi trebate li izvaditi vrećicu ili ne.

Naime, ako vrećicu od čaja ostavite u šoljici dok ga pijete, to može uzrokovati kiseli okus. To biste trebali imati na umu kada razmišljate o tome hoćete li čaj piti s vrećicom u šoljicu ili ćete je ipak izvaditi. Ako vam više odgovara kiselkasti okus, onda vrećicu možete ostaviti unutra. Ako vam to pak ne paše, izvadite vrećicu nakon pripreme čaja.

Prednosti čaja

Postoje razne vrste čaja, a svaki od njih ima jedinstvene prednosti i blagodati. Većina ljudi najčešće pije zeleni čaj, bijeli i crni čaj. Najčešći biljni čajevi koji se konzumiraju su čaj od mente, đumbira, kamilice, hibiskusa i maslačka.

Studija iz 2016. godine otkrila je da zeleni čaj ima izražena protuupalna svojstva. Nadalje, poznato je da se u čaju nalaze visoke razine antioksidansa koji se bore sa štetom koju mogu izazvati slobodni radikali.

Studija iz 2015. godine otkrila je da zeleni čaj sadrži biljne polifenole koji imaju značajna antioksidativna svojstva.

Da biste maksimalno iskoristili blagodati čaja, ne biste trebali stavljati puno šećera, piše Live strong.

Kako napraviti čaj?

Najprije odaberite kvalitetan čaj. Lišće čaja ubacite u cjedilo za čaj i ubacite je u šoljicu, a ako koristite čaj u vrećici, onda samo vrećicu ubacite u šoljicu. Prokuhajte šoljicu vode i prelijete je preko lišća, odnosno vrećice od čaja. Pričekajte tri do pet minuta, ovisno o vrsti čaja.

Nakon toga možete maknuti vrećicu od čaja prije nego počnete piti ovaj napitak. Pojedinci ostavljaju vrećicu u šoljicu, navodeći da čaj tako ima bogatiji okus. No, sve ovisi o osobi i vlastitim preferencijama.