Tesla predstavio novu malu kuću za održivi život

Elon Musk živi u kući koja košta mnogo manje od jednog od njegovih Teslinih automobila, u stvari, mnogo manje!

 

tesla

 

ZAŠTO JE TESLA MALA KUĆA TAKO DOBRA?

Očigledno je da je dizajner kuće Boxable toliko talentovan da je izgradio  Teslu kuću u kojoj bi Musk živio. Moramo da se sjetimo da je Musk imao bolno bogatstvo nakon što su Tesline akcije porasle za 500% samo u prošloj godini.

Musk sada živi u nečemu što je u suštini studio od 400 kvadratnih stopa. Njegovu kuću dizajnirao je Boxable – građevinski startup koji je specijaliziran za stambene module koji se lako grade. Kuće vrijede oko 50.000 dolara, a iznos ne uključuje troškove uređenja okoliša, dozvola i komunalnih priključaka svih domova. Nisu baš ekstravagantne, ali Musku ne nedostaje novca da popuni detalje dizajnom.

 

tesla

 

ŠTA JE UNUTRAŠNJE TESLA MALE KUĆE?

Kućica Elona Muska je zvanično njegovo glavno prebivalište. Boxable je u novembru objavio video  u kom su najavili da je kompanija izgradila dom za visoko profilisanog i tajnog kupca u Boka Čiki. Izgradili su ovu kuću po narudžbi kako bi zadovoljili potrebe tajnog klijenta.

Kućice se grade u fabrikama i onda se sklapaju u transportne kontejnere. Misteriozna kuća je građena od čelika, betona i EPS pjene. Trebale su im godine izrade prototipa da odluče koji materijali neće degradirati zidove. Podovi i krovovi su napravljeni od lameliranih ploča.

 

tesla

 

Besplatna dostava je dostupna u nekim državama, ali postoje dodatne naknade za udaljena odredišta. Cijena od 50.000 dolara uključuje isporuku i raspakivanje dozvola. Jedinica dolazi sa predinstaliranim vodovodom, strujom i klima uređajem koji je spreman za spajanje.

U tlocrtu kuće možete vidjeti unutrašnjost, koja se takođe može prilagoditi kombinacijom više modula sa 375 četvornih metara stambenog prostora. Dolazi kompletno namješten sa garsonijerom.

Takođe ima plafon od 10 stopa i velike prozore i vrata. Njegova mala veličina ne dolazi na štetu kuhinje pune veličine, koja ima frižider, dupli sudoper, mašinu za pranje sudova i radne ploče. Nastavljajući duž zidova, stvarajući blagovaonicu. Ima nizak ugljični otisak. Dakle, u osnovi možete kreirati svoj dom gdje god želite.

 

ZAŠTO ELON MUSK BIRA TINY HOUSE?

Za razliku od ostatka svjetskih milijardera, Musk ne posjeduje luksuzne jahte i više ne posjeduje kuće vrijedne više miliona dolara. Musk već dugi niz godina pokušava živjeti na ovaj način.

Boxable tvrdi da je Kasita izuzetno energetski efikasan dom. Budući da je napravljen od instalacijske tehnologije i koristi led rasvjetu. Ove kuće su izdržljive i imaju kapacitet opterećenja snijegom za 90% .