Tapete koje će vašem domu dati tropski ugođaj

Ukoliko sanjate sunčane plaže, zelene vrtove i  maštate o tropskim destinacijama, srećom, mnoge nove kolekcije tapeta nude radosne načine da unesemo te egzotične vibracije u naše interijere. Boje šerbeta popularne na Karibima uvelike su zastupljene u najnovijim predstavljanjima, dok flora koja se nalazi svuda oko najsanjivijih ljetovališta naglašava brojne nove umjetne zidne obloge. Bilo da želite da začinite toaletnu sobu ili pretvorite spavaću sobu u apartman dostojan hotela, ovi živopisni stilovi sigurno će vas prevesti u stanje odmora.

1. Pierre Frey

Francuski dizajner poznat je po svojim odvažnim printovima koji odišu internacionalnim joie de vivre . Najnovija kolekcija je prepuna plaža-šik otiske, kao Posejdon Celadon, obrazac razigran sirene, i Les Foiles, koji kombinira toplo koraljni grane i egzotične sjenice. Također u miksu su i robusni cvjetovi, uključujući Les Rosages, koji pretvaraju svaki zidni prostor u vrt u punom cvatu.

 

PIERRE FREY

2. Calico Wallpaper

Poznat po svojoj uzbudljivoj saradnji sa vrhunskim umjetnicima i dizajnerima, Calico je predstavio novi obrazac kreiran u saradnji sa suosnivačem ceremonije otvaranja Humbertom Leonom. Nazvan Heartwood , dizajn je debitovao u Leonovom novom restoranu u Los Angelesu, Chifa. Sada je dostupan u osam boja, kao što su mirna Lima, Madera u stilu karamele i sparno Popo.

 

CALICO WALLPAPER

 

3. Phillip Jeffries

Nakon prošlogodišnje transportne kolekcije Savanna, Phillip Jeffries je predstavio Resort, pasoš za najtoplije lokacije—od Palm Beacha do Palm Springsa. Mirage rekreira ombre boje zalaska sunca iznad okeana, dok Breeze Block tumači uzorak od cigle tropskog lanaija. Pravi vrhunac je Grove , laserski rezano drvo naneseno na srebrnu ili zlatnu podlogu.

 

PHILIP JEFFRIES

 

4. Fromental

Dizajnerka Nicole Fuller udružila je snage s Fromentalom za Märchen , sanjivu kolekciju tapeta inspirisanu Cy Twomblyjem, božurima i bajkama. Ručno oslikani cvjetovi se stapaju u svilene zidne obloge, dostupne u sedam različitih boja uključujući Krinkled White, snježni božur predstavljen na bogatoj pozadini pauna.

 

FOTOGRAFIJA: WILLIAM WALDRON

5. Cole & Son

Cole & Sonova najnovija kolekcija, Sevilla , istražuje boje i slike legendarnog španskog grada. Uhvaćen u 14 živopisnih otisaka, niz uključuje Piccadilly, koji rekreira burni dizajn Andaluzijske pločice, Bougainvillea, grozd rascvjetale loze koja se obično nalazi na fasadama zgrade, i cvijet narandže, omaž sveprisutnim stablima citrusa u gradu.

 

COLE & SON

 

6. de Gournay

Elegantni atelier de Gournay debitovao je sa svojim najnovijim dizajnom Chinoiserie, Colony , u poznatom ružičastom hotelu u Palm Beachu. Uljepšavajući hotel Colony koji je dizajnirao Kemble Interiors , ručno oslikani dizajn sadrži aligatore, majmune, flamingose ​​i pume – sve zaigrano smješteno u scenu floridske džungle.

 

FOTOGRAFIJA: CARMEL BRANTLEY

 

7. Élitis

Jedna od najnovijih kolekcija Élitis, Les Petites Histoires, inspiraciju je preuzela iz indijskog minijaturnog slikarstva, stvarajući panorame dalekih zemalja bogatih bojama. Brocéliande, na primjer, bilježi zeleni krajolik u raznim tonovima dragulja, zemljanoj paleti i mješavini nježnih neutralnih.

 

ÉLITIS