Sobe za vaše princeze

Za razliku od ostalih kućnih prostorija, koje najčešće imaju razdvojene funkcije, dječja soba mora zadovoljiti više njih. Najčešće se u njoj dešavaju sve aktivnosti od igranja, učenja, crtanja, čitanja do odmora i spavanja.

 

Visualizer: Maryam Shikh Ali

 

Zbog toga je neophodno osmisliti zanimljiv, maštovit sadržaj i prijatno okruženje za vaše princeze, koji će se u takvom prostoru osjećati komotno, opušteno i sigurno. Dijete bi trebalo da sobu doživljava kao svoj prostor, u čijem će kreiranju učestvovati zajedno sa roditeljima.

Možda ne zvuči komplikovano, ali odgovor na pitanje kako urediti  sobu za djevojčice nije nimalo jednostavan i zavisi od različitih faktora, među kojima su najveći veličina prostora i budžet namijenjen opremanju.

 

Jedan od najvažnih koraka za uređenje soba za djevojčice, a koji roditelji najčešće zanemare, je konsultovanje s djetetom. Uključite ih, neka slobodno iznesu svoje želje, prijedloge i ideje. Poštujte izbor boja i nijansi koje najviše voli. Usmjeravajte ga, ali bez otvorenog nametanja.

Pošto će im soba biti prostor za učenje, djeca bi trebala voljeti svoj prostor tako da imajte na umu da uređenje dječjih soba ne bi smjelo biti monotno, već vedro, svijetlo i podsticajno.

Tinejdžeri uglavnom vole da njihov prostor daje jasnu interpretaciju njihovih želja i ambicija, stoga pokušajte da im indirektno sugerišete na osnovne elemente koji su im neophodni za uređenje dječjih soba. Dozvolite im da se slobodno izražavaju i da sami učestvuju u organizaciji namještaja i svih pratećih detalja.

 

Visualizer: Anna Fedorenko

 

Visualizer: SK Interiors

 

Visualizer: Buro

 

Designer: Select Construction StudioVisualizer: Diana Stoieva