Svečani MINI – umotan u 2.000 LED dioda kreće na humanitarnu turneju po Velikoj Britaniji

25. novembra 2021., MINI -električni umotan u 2.000 LED svjetala krenuti će na turneju po Velikoj Britaniji za dobar razlog. Osvijetljeno vozilo će krenuti na petosedmično putovanje kako bi prikupilo novac za tri važne dobrotvorne organizacije – MS trust, Duchenne UK i Alzheimerovo društvo – dok će širiti praznično veselje svojim crvenim, plavim, zelenim i žutim svjetlima.

 

O SVEČANOM MINI PROJEKTU

 

Svečani MINI projekat prvi je put započeo 2019. godine, kada je Nico Martin zamoljen da svoj vlastiti MINI automobil umota u bajkovita svjetla i vozi ga u svom lokalnom gradu Bracknell kako bi iznenadio 11-godišnjeg dječaka koji boluje od mišićne distrofija. Decembra 2020. godine, kada je pandemija COVID-19 lišila pojedince prijeko potrebnog prazničnog duha, Martin je shvatio da bi mogao koristiti svečani MINI da donese radost i pozitivnost ljudima na njihovim kućnim pragovima, a istovremeno prikupi novac za dobrotvorne svrhe.

2021. godine, Nico Martin je dobio podršku od samog proizvođača automobila, poslovnih svečanih svjetala i italijanske kompanije za pametnu rasvjetu Twinkly. ‘Veoma sam zahvalan na nevjerovatnoj podršci iza projekta i timova uključenih ove godine. Električni MINI je još uzbudljiviji za vožnju i znači da su sva moja putovanja na turneji ekološki prihvatljiva, a trepereća svjetla kontrolirana aplikacijom sa svojim nevjerovatnim prilagodljivim animacijama zaista daju automobilu malo dodatne magije. Jedva čekam da izađem na put kako bih proširio praznični MINI duh i prikupio puno novca za tri dobrotvorne organizacije’ , rekao je.

designboom