Modularni namještaj – od zidne umjetnosti do kauča

Ovaj projekat bismo slobodno mogli nazvati minimalnim visećim komadom zidne umjetnosti koji se za tren oka može pretvoriti u modularnu sofu…

A najbolja stvar u vezi ovakvog namještaja jeste što on odgovara gotovo svakoj dnevnoj sobi! Da budemo precizniji, riječ je o modularnom sistemu nameštaja pod nazivom Summit Sofa, koji spaja promjenljiv i funkcionalan kauč zajedno sa minimalističkim umjetničkim djelom azurno plave boje.

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Kao što i sami možete pretpostaviti, ovakvi projekti su idealni za sve one prostore koje nazivamo minimalističkim domovima, jer se upravo u takvoj atmosferi najbolje pokazuju sve dobre karakteristike ovakvih inovativnih sistema. Tajna maksimalnog iskorišćavanja malog prostora uglavnom se svodi se na pronalaženje pravog namještaja, a to u većini slučajeva nije nimalo lak posao.

Nakon porasta popularnosti malih stanova, dizajneri su izašli sa raznovrsnim praktičnim i modularnim proizvodima kako bi mali život dobio ojsećaj prostranosti, a da pritom ništa unutar njega ne zauzima previše prostora. Takav jedan primjer je i ova originalna sofa koja redefiniše izgled svestranog i modularnog namještaja, spajajući pritom umjetnost i funkcionalnost u svakom pogledu.

Dvostruke namjene kada je u pitanju njen dizajn, Summit Sofa se sastoji od zakrivljenih jastuka sa integrisanim magnetima koji im omogućavaju da se pričvrste jedni za druge kako bi formirali različite konfiguracije sofe, i glavne magnetne ploče koja omogućava stvaranje minimalističkog dijela zidne umetnosti. Kada se oslone na svoju magnetnu osnovu, vijugavi moduli jastuka uklapaju se jedan u drugi kao delovi slagalice.

yankodesign.com