Stigao je potpuno funkcionalan protip mašine za slaganje odjeće i izgleda odlično!

Foldimate zadnjih par godina dolazi na sajam CES sa svojim uređajem koji može slagati odjeću, ali dosad ipak nije bio posve funkcionalan. No, ove godine vratili su se s funkcionalnim prototipom koji bez problema slaže košulje, hlače, majice, peškire…

Odjeću koju želite složiti potrebno je zakačiti ispred otvora na vrhu uređaja, a on potom kreće na posao. Uvlači tkaninu, jednu po jednu unutra i nakon pet sekundi na dnu izbacuje uredno složeni komad odjeće.

Komade slaže jedne na druge, dok ih ne uklonite. Kreatori tvrde da se cijela tura veša može složiti za oko pet minuta. Jedino šta Foldimate trenutno ne radi su mali komadi odjeće, poput veša ili dječjih majica, a ni velike tkanine, poput plahti i stolnjaka, takođe nisu prikladne.

U prodaji ove godine?

Foldimate je opremljen raznim senzorima i umjetnom inteligencijom pomoću kojih procjenjuje optimalan način slaganja odjeće. Tvrde da su umjetnu inteligenciju doveli do nivoa u kojoj se odjeća optimalno slaže svaki put, bez grešaka.

Iako ovo nije prvi put da vidimo neku verziju Foldimatea ovo je, ako je vjerovati riječima ljudi iz kompanije, zadnji put da ga se vidi u obliku prototipa. Naime, najavljuju da aparat kreće u prodaju krajem ove godine, a cijena bi mogla biti oko 980 dolara.