Moderno kupatilo se mijenja

Još tokom 2015. godine predstavljeni su trendovi za uređenje koji bi trebalo da vladaju ove godine. Dizajneri i proizvođači na sajmovima tokom godine predstavljaju svoje inovacije u segmentima materijala, izvedbe, forme i opremanja, a odatle stvari u svoje ruke preuzimaju magazini i blogeri koji imaju moć popularizovanja trendova.

Polako, ali sigurno, kupatilo se mijenja, materijali i boje koje smo navikli viđati u drugim prostorijama sve više nalaze put do kupatila, intimne oaze svakog doma.

Ako vas zanima kako će izgledati moderna kupatila, ovo je štivo za vas.

Metalni sjaj

Iduće godine metal kao trend se vraća u punoj snazi. Iako smo vidjeli male detalje u formi mesinga tokom prošle godine, 2016. nam donosi metal u svim verzijama, koji će biti zastupljen u mnogo većoj mjeri. Zajedno s mesingom, zlato, srebro, platina, nerđajući i brušeni čelik biće najpopularniji završni detalji u luksuznim kupatilima. Ali dovoljne su i mesingane slavine ili kvake i ručke na kupatilskim ormarićima, da im daju moderni, svježi metalik izgled.

fiore-di-pesco

Kamenje i minerali

Još jedan od predivnih trendova koje ćemo imati prilike da vidimo je upotreba prirodnog kamena i materijala, ali ne samo u dekorativne svrhe. Oni se u narednom periodu pojavljuju kao funkcionalni predmeti, u vidu poliranog kamenog umivaonika, na primjer, umjesto standardnog porcelana.

fd6d3a94dd48fd69954c63af8c3df9ea

Zelenilo

“Zelena” kupatila su se pojavila kao smjeli koncept ranije, ali tokom 2016. ovaj trend će postati neizostavni element modernih prostora. Biljke koje možete koristiti u vašem kupatilu su veoma raznovrsne, tako da su vam ruke odvezane. spider-plant

Dramatične boje

Ukoliko ste umorni od “tradicionalnih” bijelih i bež kupatila, onda ćete se radovati. Ove godine, dramatične boje će opet biti glavni trend. Crne pločice i smjele boje će biti korišćene u kupatilu u cilju kreiranja dramatičnog efekta i snažnih kontrasta. Ovo znači da u svom kupatilu možete koristiti jake boje, čak i u asesoarima. Nemojte se plašiti tamnih i bogatih nijansi, ukoliko želite da kreirate glamurozni i dramatični prostor.

54ff3dfcc2b77-ghk-blackwalls-bathroom-de

Cvjetni šabloni

Cvjetni šabloni više nisu kič: tačnije, sada su u trendu! Veliko, malo, šareno ili nježno – cvijeće je predstojeće sezone pravi hit. Pored pravog cvijeća koje možete koristiti za dekor, dodajte nekoliko predmeta s cvjetnim šablonima, poput peškira, zavjese za tuš-kabinu ili segmenta pločica.

spanish-bathroom-floral-tub

Roza u svim nijansama

Dame koje vole ovu boju biće oduševljene. Prihvatite svoju ženstvenu stranu i dodajte pink detalje vašem kupatilu – svijetla, drečava ili suptilna pink boja biće pun pogodak.

modern-pink-white-bathroom-interior-design-color-theme-ideas

Personalizacija

Mnogo važnije od praćenja bilo kog od ovih nevjerovatnih, i možda donekle neočekivanih trendova, jeste dodavanje vašeg ličnog pečata kupatilu ili bilo kom drugom prostoru u vašem domu. Ne postoji veći luksuz od originalnosti i autentičnosti. Šta god da volite, budite originalni i uvijek predstavite sebe u svakom detalju!