Staklene podovi u enterijeru

Danas nova tehnologija dozvoljava razvoj novih vrsta stakla. Iako mnogi ljudi ne posjeduju ili ne žele stakleni pod u svom dizajnu enterijera, oni su odlika ultra modernih domova.

Stakleni podovi i plafoni spadaju u savremene trendove enterijera koji donose fantastične, prelijepe i veoma dekorativne elemente u modernim kućama. Stakleni podovi i plafoni obično se koriste u noćnim klubovima, koncertnim dvoranama, muzejima, ali postaju sve popularniji za dekorisanje stambenih prostora, uključujući atraktivne materijale i ekološke proizvode.

 

deezen

Stakleni podovi unose prirodu u enterijer doma i omogućava da uživate u prekrasnom pogledu. Transparentno staklo na podu ili tavanici stvara osjećaj lakoće i vezuje prostor sa okolinom ili drugim prostorijama u domu. Savremene staklene pločice i paneli su jaki i izdržljivi, otporni na statička i dinamička opterećenja.

Stakleni podovi su konstruisani i specijalno dizajnirani za montiranje i mogu biti sastavljeni od jedne staklene ploče, kao prozor na plafonu, ili mogu da obuhvataju niz staklenih panela i staklenih pločica, koje se koriste za ukrašavanje manjih površina, ili cijelog sprata. Stakleni podovi se mogu kombinovati sa LED svjetlima da dopune savremeni dizajn. Stakleni pod može biti kreiran u bilo kom obliku i boji, ukrašen prelijepim staklenim pločama ili u kombinaciji sa tradicionalnim materijalima za podove.

 

deezen

Providno staklo u domu je nevjerovatan arhitektonski element i dekorativni akcenat, koji povezuje sobe sa otvorenim prostorom ili ujedinjuje prostorije u domu, dok svjetlo putuje vertikalno kroz pod i kućni enterijer.

Uz pravilnu ventilaciju područja ispod staklenog poda, ovaj prostor se može koristiti kao terarijum ili akvarijum, dodajući egzotični ukus modernom enterijeru. Vještački male bare sa vodom mogu biti u potpunosti ili djelimično prekrivene staklenim panelima, stvarajući impresivan dizajn i divnu ključnu tačku u modernom enterijeru.

Podne pločice od recikliranog stakla su ekološki proizvod koji je savršen za novi dizajn doma ili renoviranje. Podne pločice od recikliranog stakla su lijep materijal za enterijer u eko stilu.

 

PREDNOSTI I NEDOSTACI STAKLENIH PODOVA

Stakleni podovi su praktični, funkcionalni neobični i vrlo dekorativni. Stakleni pod je vodootporan i lako se čisti. Idealan je za skoro sve kućne enterijere – kuhinje, kupatila, dnevne sobe, trpezarije, zanatske sobe ili enterijere sa zatvorenim bazenima. Međutim, stakleni podovi mogu biti jako klizavi.

 

deezen

STAKLENE PLOČICE

Staklene pločice za kupatila i kuhinje su novi trendovi enterijera koji se obično koriste u malim sobama i pretvaraju ih u svjetle, zanimljive, prostranije enterijere. Staklene pločice su dostupne u mnogim varijantama, bojama i nude zadivljujuće kućne dekoracije. Staklene podne pločice su izuzetan dodatak prirodnom kamenu i keramičkim pločicama. Mogu se koristiti skoro svuda, uključujući bazene, vlažne prostorije, tuševe i kupatila. One su odlične za stvaranje modernog, savremenog enterijera.

 

deezen