Hrastovo drvo u svim kombinacijama

Hrastovo drvo je materijal koji je odabran za stvaranje identiteta ovih domova.

Podovi od tvrdog drveta dolaze u brojnim vrstama boja, šara (mrlja) i veličina, a pored hrastovine najčešće se koriste i drvo trešnje, oraha i javora. Pa ipak, najevidentnije su prednosti podnih obloga od hrasta – one ne samo da su izuzetno izdržljive, već dolaze u najrazličitijim nijansama tako da pružaju beskrajne mogućnosti kombinovanja.

 

José Campos

Podovi od punog hrasta imaju veoma dug vijek trajanja. Čak i 200 godina staro obnovljeno hrastovo drvo može izgledati vrlo primamljivo i imati veliku vrijednost. Može se savršeno iskoristiti kao potpuno moderan materijal a njegov sirovi oblik će obezbjediti onu neophodnu dozu sofisticiranosti i elegancije svakom dnevnom boravku.

 

 

 

 

Sa promjenom godišnjih doba mjenja se i odgovor drveta na vodu i toplotu, ali ne i u slučaju hrasta! Takođe je otporan i na raznorazne ogrebotine i eventualna udubljenja, a možete ga lako obojiti u različite nijanse kako biste mu dali egzotičniji ili pak neki starinski look. Još jedna velika prednost hrastovog drveta jeste i njegova velika otpornost na insekte, pa tako ne morate trošiti neki veliki novac na njegovu popravku. Pritom, pod od punog hrastovog drveta je prilično jednostavan za postavljanje, dolazi u daskama različitih visina pa ga lako možete montirati i sami.

 

José Campos

U poređenju sa drugim podovima od tvrdog drveta poput javora, mahagonija i oraha, hrastov pod pruža luksuzan, gotovo kraljevski izgled svakom enterijeru a istovremeno je jak i čvrst tako da može izdržati velike težine. U tom smislu ovaj pod je i izuzetno isplativo rješenje koje biste definitivno trebali da isprobate već ove zime.