Sredstvo kojim ćete pobijediti buđ u kući

sredstvo-protiv-budji

Hladna i kišovita jesen je došla, a vi se još niste riješili buđi u svom domu?

Odgađanje rješenja ovog problema najčešće je potreba za ozbiljnim radovima i ulaganjima. Ipak, postoji recept koji možete izraditi sami u kući, a pomoću kojeg ćete buđ držati pod kontrolom i spriječiti njeno širenje ili ponovo nastajanje.

kako-se-rijesiti-budji

Buđ predstavlja problem u mnogim domovima, posebno u hladnih prostorima bez dobre izolacije. Takvi prostori su podložni naglim promjenama temperature, u vrijeme niskih temepratura izuzetno su hladni, dok se u vrijeme viših temperatura i unutrašnja penje visoko.

Još jedan problem koji buđ konstantno vraća u naše domove je necirkulisanje vazduha. Zato su buđi najčešće podložna mala kupatila bez prozora, kakva su zapravo u većini stambenih zgrada.

Da biste se riješili buđi morate naći njen izvor i sasjeći je u korijenu. To znači da vam je potrebna dobra izolacija i ventilacija, odnosno cirkulisanje vazduha.

Ako pak nemate mogućnosti za velika ulaganja u izolaciju, ili ste uradili sve ovo a buđ se ipak pojavljuje, ovo sredstvo će vam dobro doći.

rijesite-se-budji

Mješavinu napravljenu od čaše destilovane vode, čaše votke i po dvije kašičice ulja čajevca, eukaliptusa i lavande (opciono) sipajte u bočicu vode sa raspršivačem.

Ako ovim sredstvom želite ukloniti buđ, prvo je naprskajte, ostavite  sat vremena pa onda izribajte četkom. Fuge i ćoškove izribajte četkicom za zube. Potom, pređite još jednom spužvom i suvom krpom.

Kada uklonite buđ, redovno koriste mješavinu ulja eukaliptusa ili čajevca i vode, ali je nemojte ispirati. Takođe, koliko god je moguće provjetravajte prostoriju.

Uzevši u obzir cijenu čistih eteričnih ulja ovo sredstvo nije tako jeftino, ali imajte na umu da ulja koja su kod nas dosta zanemarena možete koristiti na toliko načina u kući, posebno za čišćenje.

Ulja čajevca i eukaliptusa su posebno efektna, pa ako ništa drugo bar investirajte u njih.

ulje-cajevca-i-eukaliptusa