Funky dizajn enterijera

Fanki enterijeri su jednostavno rečeno stimulativni prostori u kojima energija teče u mnogim pravcima a da istovremeno ostaje vjerna osnovnoj, individualnoj temi. Kada su ovi prostori u pitanju, tamno nikada ne izgleda dovoljno svijetlo, a nered nikada ne djeluje tako uredno i moderno. Umjetnost je ključna karakteristika stila dok je “oko za neobično” imperativ kako biste postigli pravi izgled.

Fanki domovi su dizajnirani specijalno za one koji uživaju u pomjeranju granica. Ovo je stil koji ili volite ili jednostavno mrzite. Ne prati nikakva posebna pravila i uglavnom crpi inspiraciju iz modernog dizajna. Žive, kontrastne boje, asimetrične linije i kreativne ideje su tipične karakteristike ovog dizajna. Sloboda mješanja i usklađivanja elemenata obavezna je kako bi se pružilo više na kreativnom frontu, jer ukrasi poput jastuka različitih oblika, nijansi i tekstura mogu napraviti značajnu razliku u opremanju doma. Ako volite neobične dizajne i ne plašite se eksperimentisanja sa nekim originalnim detaljima, onda je fanki stil idealan baš za vas!

Sama reč “funky” opisuje nešto što je nekonvencionalno i neobično, a jedna takva stavka su i tamni enterijeri koji djelimično podsjećaju na gotički stil ali sa onim neophodnim, misterioznim zaokretom. To, naravno, ne znači da su svi fanki enterijeri obavezno mračni, ali se osnovni tonovi ovog trenda obično drže crne, sive i bijele boje kojima se dalje dodaju kontrastne šare kako bi se stvorio osećaj dinamike.

Tamnije boje ne moraju da budu sinonim za sumornost, a prave boje mogu učiniti da vaš prostor izgleda elegantnije. Važno je zapamtiti da tamnije boje imaju sposobnost da učine prostoriju manjom, tako da je važno da dobro promislite o tome gdje ih postavljate. Ako više volite tamne zidove, uvjerite se da imate bijele ili svjetlosive dodatke kako biste dodali kontrast koji savršeno uspjeva u monohromatskim enterijerima. Primjera radi, industrijska svjetla su odličan fanki dodatak za bolje osvjetljenje u mračnim sobama koje se inače savršeno kombinuju sa metalnim završnim obradama.

Usudite se da budete drugačiji i da se izdvojite iz gomile. Umjetnička djela su idealan način da uljepšate svoj enterijer; bez obzira da li više volite savremenu umjetnost ili modernizovane grafite, postoji umjetničko djelo za svakoga. U zavisnosti od vrste stila koji tražite, odredićete koji stav ćete zauzeti prema umjetničkim djelima – da li želite da se odlučite za bijeli zid sa umjetnošću u centru ili više volite pozadinu u industrijskom stilu sa ciglama u kombinaciji sa grafitima? Budite hrabri, budite drugačiji i što je još važnije izaberite nešto što vam odgovara!