Sama svoja majstorica: Preuredila kuću da izgleda kao nova

Joanna Lewis iz Kenta podijelila je na Twitteru fotke koje pokazuju kako je preuredila svoju jednosobnu ‘naopaku’ kuću’ i od nje napravila četverosobnu. Veliku kuću iz 70-ih godina Joanna je 2018. godine kupila u jako lošem stanju, u nadi da će je iz onog što su i komšije zvali ‘ruglom ulice’ napraviti svoj dom iz snova. I uspjela je.

Mama dvoje djece dvije je pune godine provela obnavljajući trošne prostorije i fasadu, a nedavno je napokon uselila s dvoje male djece i zaručnikom Adamom.

Kad je tek počela s ovim projektom, cilj joj je kaže bio ‘starinskoj kući dati moderan izgled, ali tako da ne dira njen postojeći kvadratni oblik’.

Par je želio preurediti kuhinju, kupatilo i spavaću sobu u otvorenu kuhinju i dječju sobu i zamijeniti praugaone prozore u dnevnoj sobi kako bi prostor djelovao prostranije i prozračnije.

Kad je dvogodišnja obnova završila, Joanna je na Twitteru podijelila impresivne fotografije ‘prije i poslije’ i objasnila:

Komšije su je zvali ‘najružnijom kućom u ulici’ – napisala je. ‘E pa više nije.’

Ona i zaručnik su od te dvije prostorije napravili njih ukupno pet, a praugaone prozore u dnevnoj sobi zamijenili su sa kvadratnima kažu, da joj malo osuvremene izgled.

Nekada kuća od crvene opeke dobila je novi look i zbog glatkih drvenih ploča i dva balkona u staklu s pogledom na more.

Izvorna spavaća soba sad je garderoba, a par je napravio i hodnik koji vodi u dvije sobe i kupatilo sa tuš kabinom. Godinu dana kasnije dodali su i drugi sprat pa sad imaju četiri spavaće sobe, dvije kupaonice i dva balkona s pogledom na more.

Objasnila je da je kuća bila ‘naopako napravljena, sa samo jednom velikom kupaonicom i velikom spavaćom sobom.

Vi ste zapravo sagradili novu kuću. Izgleda fantastično – odgovorio joj je jedan od pratitelja u komentarima.

(hayat.ba)