Englez transformisao stari londonski autobus u luksuzni smještaj

Englez Richard Barton je uspio transformisati autobus koji se koristio u Londonu devedesetih godina prošlog stoljeća u luksuzan smještaj.

Barton je kupio autobus prije tri godine za 2.000 funti, a prvobitno je namjeravao da ga koristi za potrebe svoje porodice.

“Želio sam ga u našem posjedu, restaurirao sam pet Volkswagenovih kampera te sam pomislio da bih mogao uraditi nešto slično i s autobusom. Polako sam napredovao, a supruga i kćerke su mi davale ideje. Na kraju je postao prostor za smještaj.

Šezdesetjednogodišnji Barton je uklonio 74 sjedišta iz autobusa te je počeo s modificiranjem. U svoj autobus nazvan Wild Atlantic Bus uložio je oko 31.000 funti, a napravio je drveni pod, toalet, tuš, tri spavaće sobe, kuhinju, dnevni boravak, peć na drva, vanjski tuš, ognjište, vrt i drugo.

Sam je obavio većinu praktičnih radova, a supruga Helen i kćerke su mu pomogle u dizajniranju unutrašnjosti.

“Provjerio sam integritet autobusa i čvrstoću kako bih se uvjerio da neće biti problema. Uklonio sam sjedišta i unutrašnjost, ostala je samo karoserija i prozore. Osmislio sam novi koncept te dobio prostora za veliki krevet. Sve sam napravio ručno nakon dizajniranja. Želio sam i prostor u kojem će ljudima biti ugodno, da nemaju osjećaj da se nalaze u autobusu. Jedno originalno sjedište sam zadržao, nalazi se na drugom spratu okrenuto prema dnevnom boravku i s pogledom na jezero”, kazao je Barton.

Autobus je parkiran i dostupan za iznajmljivanje, a reakcije gostiju su sjajne, piše Metro.

(klix)