Recept za sreću: Stan mladog preduzetnika od 37 kvadrata u koji bismo odmah uselili

Interijer ovog izvrsno uređenog stana osmislio je sam vlasnik Alexey Polikarpov uz pomoć dizajnerice Alexandre Emilove. Riječ je o malom jednosobnom stanu veličine svega 37 četvornih metara smještenom u novoj monolitnoj zgradi u moskovskoj istorijskoj četvrti Tagansky.

Vlasnik koji je inače direktor agencije za oglašavanje veliki je zaljubljenik u dizajn i ovo mu je četvrti projekt.

Stan se sastoji od  jedne sobe koja je pregrađena staklenom kockom kako bi se dobila odvojeni spavaći dio od društvene zone – malog dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice, ali i osigurala dovoljna količina dnevnog svjetla. Osim toga, spavaća je soba tiha zbog dobre zvučne izolacije, a prema potrebi se može vizualno odvojiti laganim bijelim zavjesama.

Skrivena vrata u hodniku, obojena su u sivo, poput zidova i vode u kupaonicu i garderobu. Prilično su visoka i osim što izvrsno izgledaju, ostavljaju utisak vizuelno većeg stropa.

U ovom malom stanu vlasnik je pronašao mjesto čak i za smještaj bicikla. Tu je i jednostavna bijela kuhinjica te trpezarijski stol.

Kupaonica je mala, ali ima kadu i vrlo je jednostavno, i moderno uređena. Uopšteno, ovo je jedan od rijetkih projekata koji nas je u potpunosti oduševio i dobar je primjer pametno osmišljenog malog stana, koji je funkcionalna i izgleda fantastično.

(Jutarnji.hr)