Sedam elegantnih detalja koji će učiniti da vaš dom izgleda kao iz časopisa

Sanjate o elegantnim, profinjenim interijerima koji nas oduševljavaju s naslovnica omiljenih magazina? Takav izgled nije teško postići – uz naše savjete nećete potrošiti mnogo, a efekt će biti itekako primjetan.

Da detalji čine stil zasigurno već znate, a upravo oni igraju ključnu ulogu u kreiranju ambijenta kakav želite u svom domu.

Mnoštvo pomoćnih stolića

Pomoćni stolići smješteni uz trosjed ili svaku fotelju djelovaće udobno i, naravno, osigurati mjesto za odlaganje stvari. Ipak, ne treba pretjerivati. Kako biste izbjegli utisak pretrpanosti, neka noge stolića budu tanke ili pak površina staklena. Načelno, ukoliko vam je prostorija malih dimenzija, izbjegavajte masivne ili glomazne modele.

Sjajni detalji

Ništa ne odaje dojam luksuza više od svjetlucavih detalja i sjajnih površina. Ipak, ni ovdje nije potrebno pretjerivati. Birajte tek nekoliko komada koji će cijelom prostoru dati završni pečat. Imate li relativno taman kolorit u domu, predlažemo da birarte srebrne detalje, a ukoliko je ipak riječ o svjetloj paleti, birajte zlatne i bakarne. Popularni su i stolići ili komode obložene ogledalom koji će reflektovati svjetlost i činiti se kao da ga nema. Odličan trik za male prostore.

Cvjetni buketi

Cvijeće ima moć transformacije gotovo svakog prostora i razlog je zašto se nalazi na gotovo svakoj fotografiji interijera. To osobito vrijedi za orhideje koje samom svojom pojavom izgledaju vrlo elegantno i ukrasno, ali i prirodno. Svakako prednost dajte pravom cvijeću, no i umjetno će poslužiti svrsi.

Mnoštvo dekorativnih jastuka

Ukrasni jastučići spadaju među ultimativne dekoracije za vaš dom. Samim time što ih smjestite na krevet ili trosjed, ovi će se komadi doimati udobniji, a cijela soba pomnije osmišljena.

Statement ogledalo

Ogledala su među rijetkim elementima prostora koji istovremeno može riješiti mnoge probleme u vašem domu. Tamnu će prostoriju učiniti svjetlijom ukoliko ga dobro pozicionirate, mali će se prostor doimati većim, a kombinirate li ga sa svijećama i vazama, prostoriji će dati i dozu romantike.

Što je ogledalo upečatljivije, to će krajnji dojam biti bolji – birajte velike modele ili kombinirajte manje i srednje veličine. Velika ogledala ne moraju nužno biti na zidu – dobro će izgledati i nemarno naslonjena o zid. Odaberete li ogledalo sa zlatnim ili srebrnim baroknim okvirom, gotovo da i nećete trebati druge detalje u prostoru.

Lanterne i svijeće

Kada je u pitanju stvaranje udobne atmosfere, svijeće nemaju premca, što osobito dolazi do izražaja u vrijeme blagdana.

Suptilna paleta

Promotrite li dobro sve one interijere koji odišu luksuzom, vjerojatno je svima zajednička paleta boja. Neutralne, nježne, pastelne nijanse i jednostavan kolorit karakterističan je za gotovo svaki interijer koji odiše profinjenošću.

(indizajn.rtl.hr)