Prodaje se kuća u kojoj je nekada živjela Audrey Hepburn

Nedavno je objavljeno da će sva imovina čuvene glumice Audrey Hepburn od septembra biti u ponudi britanske aukcijske kuće Christie’s u Londonu. Za skoro 14 miliona dolara sada se prodaje i kuća “Eva Gabor Estate” u Los Angelesu u kojoj je Audrey živjela.

Tu su osim Audrey Hepburn živjeli Mia Farrow, Frank Sinatra, Eva Gabor i David Niven. Kuća ima šest spavaćih soba, pet kupatila, privatni teniski teren, pansion, vrt i travnjak koji se prostiru na 4.000 metara kvadratnih, a koji su savršeno opremljeni za holivudsku vrtnu zabavu.

Na ulazu u kuću nalazi se hol u formalnom stilu koji vodi do prostrane dnevne i porodične sobe. Kuća posjeduje tri trpezarije i veliku kuhinju.

Imanje je dizajnirao poznati holivudski arhitekta Paul Williams 1938. godine. Postalo je poznato po Evi Gabor koja je tamo živjela dvije decenije i nosi ime po njoj bez obzira na brojne poznate ličnosti koje su poslije tu živjele.

Iako je neko vrijeme provela u Hollywoodu, na ovom imanju i u kući na Beverly Hillsu koju je izgradio arhitekta Gerard R. Colcord, istinski dom Audrey Hepburn bio je u Tolochenazu u Švicarskoj gdje je preminula 1993. godine.

audrey hepburn kuca 2 audrey hepburn kuca 3 audrey hepburn kuca 4 audrey hepburn kuca 5 audrey hepburn kuca 6    audrey hepburn kucaaudrey hepburn kuca 7audrey hepburn kuca 8audrey hepburn kuca 9klix.ba