FORM kamper na solarni pogon

 

Startup sa sjedištem u Kaliforniji FORM predstavio je moderan kamper bez stresa. Prostran, lagan, na solarni pogon i kompatibilan sa većinom kamioneta, FORM kamper se super lako odvaja i može se transformisati u udoban dnevni boravak, unutrašnju/vanjsku kuhinju, kupaonicu i vanjski prostor. Njegov samostojeći dizajn je istovremeno fleksibilan i stabilan i omogućava korisnicima da ga odvoje i odvezu do svoje sljedeće destinacije bez kampera.

 

FORM

 

‘Kao tim industrijskih dizajnera i inženjera iz Kalifornije, naš put do izgradnje forme započeo je prije nekoliko godina kada smo kupili sprinter da ga prilagodimo u kamper kombi’, rekao je FORM za designboom. ‘Ovaj proces nam je dao uvid u velike mogućnosti onoga što kamper može biti. Sprinter kamper kombiji uopšteno koštaju više od 6 cifara i osim ako niste spremni živjeti od svog kombija na trajnijoj osnovi, većina njih se na kraju koristi na ograničene načine. To nas je navelo na razmišljanje da postoje mogućnosti da se moderniziramo i učinimo kampersko iskustvo fleksibilnijim i ugodnijim.’

 

FORM

 

FORM

 

FORM

 

FORM

 

FORM

 

JEDINSTVENI PROSTORI KOJI ČINE ZA UGODAN KAMPING ISKUSTVO

Univerzalni FORM kamper se može koristiti sa F150, silveradom i cybertruckom, između ostalih, i pruža jedinstvene prostore koji čine ugodno iskustvo kampiranja. Unutrašnjost ima 70 kvadratnih stopa ukupne površine, gdje će korisnici pronaći krevet pune veličine s dušekom od memorijske pjene i zasvođenim stropovima sa prozorima od lexan-a. 25 kubnih metara prostora za odlaganje ispod kreveta pomaže u održavanju čistog i urednog prostora, dok sklopiva stolica i stol omogućavaju višestruku upotrebu.

Kamper takođe dolazi s hibridnom kuhinjom za zatvorene i vanjske prostore — jednostavnim pritiskom, korisnici mogu iznijeti kuhinju na otvorenom za dodatni osjećaj avanture i praktičnosti. Aparati uključuju frižider, šporet i sudoper, a kompletan set posuđa uključuje pribor, tave, aparat za kafu i još mnogo toga. Kupatilo je dizajnirano imajući na umu udobnost i funkcionalnost. Tuširanje NEBIA stvara efekat zamagljenog tuša i troši samo 0,8 galona u minuti. FORM-ov sistem za filtriranje vode uključuje 100 galona, ​​što znači da se tuš može koristiti dva sata uzastopno.

 

FORM

 

FORM kamper dolazi sa odvojenim tendama koje pružaju 124 kvadratna metra suhog, privatnog prostora. Napravljen od ripstop najlona i sa elastičnim patent zatvaračem, može se koristiti i kao šator.

Kamper ima kućište od karbonskih vlakana koje rezultira laganim i izdržljivim dizajnom — njegova vodeća suva težina u industriji iznosi oko 1000 lbs i 1300 lbs mokre težine. Ima kapacitet skladištenja slatke vode od 50 galona i kapacitet upotrebe od 100 galona sa reverznom osmozom. što se tiče odlične vode, ima 50 galona skladišnog kapaciteta i jednostavan sistem za njihovo uklanjanje. 12V 300Ah litijum-jonska baterija dubokog ciklusa (solarna energija će napajati bateriju za neelektrične kamione) ga napaja.

 

 

designboom.com