Prestižna dizajnerska nagrada za Ikein luster

Visilica IKEA PS 2014 nagrađena je prestižnim međunarodnim dizajnerskim priznanjem Red Dot Award. U konkurenciji od skoro 5.000 pristiglih dizajnerskih radova iz 56 svjetskih zemalja, 38 članova žirija odabralo je svjetiljku visilicu IKEA PS 2014 zbog dobre izvedbe i promišljenog dizajna te načina na koji raspršuje svjetlost.

“Ljudi često u časopisima ugledaju svoje osvjetljenje iz snova, ali ono uglavnom dolazi s cijenom od nekoliko hiljada eura. Mi želimo ljudima pomoći da svoje želje za savršenim osvjetljenjem pretvore u stvarnost i zato dizajniramo kreativna rješenja poput visilice IKEA PS 2014 koja, usprkos dizajnerskom izgledu, ima povoljnu cijenu’,  naglasio je Björn Block, menadžer u kompaniji Ikea.

Visilica IKEA PS 2014 dio je serije IKEA PS 2014, dizajnirane za ljude koji su u stalnom pokretu i žele dom koji je uvijek spreman na nove situacije. Nagrađena visilica, koja omogućava ručno prigušivanje svjetla, svojim prilagodljivim dizajnom odlično se uklapa u taj koncept. Struktura svjetiljke IKEA PS 2014 izgleda vrlo krhko, međutim ona se povlačenjem uzice pretvara u kompaktnu kuglu koja ne zauzima puno prostora, što je velika prednost kod malih stanova, ali i prilikom radova u stanu ili preseljenja.

Nakon ceremonije Red Dot Award koja se održava 29. juna u Essenu, svjetiljka IKEA PS 2014 biće izložena s ostalim pobjedničkim radovima iz 31 kategorije na izložbi ‘Design on stage’ u muzeju Red Dot Design tokom mjesec dana, a nakon toga postaće dio stalne postave muzeja.

ps-ikea-light

Izvor – tportal.hr