3 najprodavanija Ikea proizvoda svih vremena

Švedski gigant Ikea zna kako napraviti dobar namještaj – klasičan, jednostavan i bezvremenski, stoga i ne čudi da je svoje mjesto našao u mnogim domovima.

Ako imate Poang fotelju, policu za knjige Billy ili stolić za kafu Lack, dobro ste odabrali, jer su to najpopularniji Ikea proizvodi ikad. Svaki od ova tri dizajna datira još iz 70-ih godina prošlog vijeka, ali potražnja je i dalje velika. To je veliki uspjeh ako uzmete u obzir razne trendove koji su se mijenjali tokom svih tih godina.

Za one od vas koji možda nisu upoznati, evo malog sažetka o ovim komadima namještaja:

1. Poang fotelja

Sa više od 30 miliona prodatih stolica od svog lansiranja 1976. godine, Poang fotelja postala je sjajan klasik koji nudi izvrsnu kvalitetu po niskoj cijeni. Udobna i elegantna, stolica dolazi s velikim izborom sjedalica i boja, tako da je lako osvježiti je kada želite promjenu – idealno za neodlučne! Modeli su dostupni od po cijenama od 122 KM do 432 KM za verziju od prave kože. Crvena stolica za ljuljanje na slici košta oko 220 KM.

2. Billy polica za knjige

Na ovoj polici je veoma lako držati stvari urednima, a prostora za odlaganje nudi sasvim dovoljno za cijenu od 55 KM. Osim za knjige, može poslužiti za izlaganje raznih ukrasa ili fotografija. Može se naći u različitim varijantama i prilagodljiva je svakom zidu jer se police mogu nadodavati i pomijerati. Svake godine proda se više od 4,5 miliona primjeraka.

3. Stolić za kafu Lack

Dizajniran je 1979. godine, tako da izgleda dobro u bilo kojoj sobi. Njegova jednostavna konstrukcija i minimalistički izgled ostali su popularni i nakon toliko godina, dijelom i zbog niske cijene, koja iznosi oko 11 KM. Kao i mnogi Ikea proizvodi, dolazi u različitim veličinama i bojama.