Cool ideje za podove

Tražite li nešto što privlači poglede pod nogama? Vrsta poda koju imate može ostaviti dramatičan utisak na prostoriju i dati ton cijelom okruženju. Ali postoji više izbora za tako veliki i ekspanzivni element od jednostavnog tepiha ili vinila. Evo pet ideja koje mogu pretvoriti sobu od tako do upečatljive.

Prirodna pluta

Ako vam je potrebno malo topline i mekoće pod nogama, potražite plutu. Pluta je podni materijal sa nizom karakterističnih kvaliteta . To je suptilno sunđerast materijal sa jedinstvenim osjećajem koji donosi užitak vašim stopalima. Idealan je pod za sve alergičare jer je otporan na buđ i gljivicu. Pluta također ima prigušen, prirodan izgled, sličan tvrdom drvetu.

 

Mekani gumeni podovi

 

Gumeni podovi nisu samo za dječje prostore. Apsorbira zvuk, a njegov mekan, podložan osjećaj čini ga sigurnim pod nogama u prostorijama kao što su kupaonice, kuhinje, teretane ili bilo gdje gdje postoji opasnost od klizanja. Guma je obično dostupna u svijetlim čvrstim i šarenim nijansama koji su odlični za zabavne prostore. Guma se može postaviti u obliku limova ili pločica. Pod se općenito prilično lako postavlja, a težina materijala ga drži na mjestu tako da nisu potrebni toksični ljepila. Za uklanjanje, jednostavno podignite podni materijal.

 

Mozaik staklo

Za elegantan, sofisticiran, moderan i lak za održavanje pod, razmislite o staklenim pločicama od mozaika. Staklene pločice sa mozaikom nisu samo za kupaonicu – uključite podove od mozaika u podove u hodniku ili terasi kako biste dodali elegantan i ukrasan dodir inače blažim prostorima. Ovi vrhunski materijali napravljeni su od posebno tvrdog ojačanog stakla i obično su pričvršćeni na mrežastu podlogu za montažu (baš kao i mozaik pozadinske ploče). Dostupni uzorci se uvelike razlikuju, jer se staklo može štampati u gotovo svim nijansama.

Dekorativni beton

Najhladnija opcija podova možda je već pod nogama. Možda imate betonsku podlogu ispod gotovog poda. Povucite betonski pod iz njegovog sirovog stanja dajući mu dekorativni, uglađeni ili sjajni izgled. Na beton možete primijeniti bilo koji broj tehnika, uključujući poliranje, teksturiranje i bojenje kiselinom. Dodatni sloj betona se također može dodati i pomiješati s nijansama ili ugraditi ukrasnim predmetima.

Gotova šperploča

Iako se jeftina, uobičajena i utilitarna šperploča često smatra samo podlogom, može se koristiti i kao vaš gotov pod. Koristeći ga kao glavni sloj, imat ćete ekonomičan prazan list za obojeni ili obojeni pod. Bogato obojeni pod od šperploče može parirati izgledu tvrdog drveta. Potpuno zapečaćen poliuretanom, pod od šperploče može se lako očistiti vlažnom krpom. To je idealno rješenje za prostoriju koja ne može priuštiti veću visinu od debljih podova ili za prostor s velikim prometom.