Pravilno pozicioniranje namještaja

Postavljanje i pozicioniranje namještaja po prvi put može biti malo zastrašujuće, bojite se da će sve završiti u neredu i da ćete uzalud utrošiti svoj ​​trud. Premještanje namještaja je dobra promjena s vremena na vrijeme. Bez obzira da li samo pomičete namještaj ili ga stavljate prvi put, morate biti vrlo organizovani u cijelom procesu.

How-to-position-your-furniture-in-a-right-manner-2

Budući da želite biti sigurni da će se svaki komad namještaja uklopititi u prostor, prvi korak je uzimanje tačnih mjera sobe. I naravno, u isto vrijeme izmjerite namještaj. Ako želite dodati ili obnoviti bilo koji komad namještaja, sada je idealno vrijeme jer imate mjere sobe i  već kupljenog namještaja.

Za one koji pozicioniraju  ​​namještaj po prvi put vrijeme je da se sve to stavi na papir. Zašto je ovaj korak važan? Zato što ćete imati bolju organizaciju za svoju sobu tako što ćete staviti zajedno sve odluke o uređenju, uključujući i najsitnije detalje.

How-to-position-your-furniture-in-a-right-manner-8

Nakon ovog koraka  vrijeme je da sav namještaj sklonite iz sobe ostavljajući samo najveći komad namještaja. Sada imate priliku da očistite cijelu sobu. Pitate se zašto ostaviti najveći komad namještaja? To nas dovodi do sljedećeg koraka kojim se određuje kontaktna tačka, a to je da najveći komad bude tačka žarišta oko kojeg slažete ostatak namještaja. Za spavaću sobu žarište će biti vaš krevet, za dnevni boravak  TV.

Sada komad po komad namještaja unosite u sobu baš onako kako ste zamišljali. Preporučujemo FengShui stil jer omogućuje rotaciju energije u kući .

How-to-position-your-furniture-in-a-right-manner-10

How-to-position-your-furniture-in-a-right-manner-81

Izvor: interiordesign4.com