Poziv za prijave za treći ciklus programa plaćene prakse za studente završnih godina „Prva velika šansa“

UniCredit Bank a.d. Banja Luka treću godinu zaredom pruža priliku studentima završnih godina fakulteta ekonomskog, pravnog i informatičkog usmjerenja da steknu svoja prva praktična iskustva kroz program plaćene stručne prakse „Prva velika šansa“.

Praksom u UniCredit banci Banja Luka kao međunarodnoj kompaniji koja promoviše rad u motivišućem i izazovnom okruženju, koje prepoznaje i nagrađuje lično zalaganje i kvalitet, studenti će imati priliku da tokom 6 mjeseci trajanja stručne prakse, uče i razvijaju se kroz rad na konkretnim zadacima glavnih poslovnih područja uz mentorsku podršku kolega unutar Banke.

Direktorica Ljudskih resursa u UniCredit banci Banja Luka, Anita Grabner kaže da joj je drago da i ove godine može pozvati studente završnih godina ekonomskog, pravnog i informatičkog usmjerenja da se prijave za novi ciklus „Prve velike šanse“.

„Razvili smo program kroz koji studenti imaju priliku proći kroz sve ključne faze bankarskog poslovanja na drugačiji i zanimljiv način. Program u kojem već sam proces selekcije nije uobičajen, jer uključuje tzv. Assessment centar u kojem kroz jednodnevno druženje studenti imaju priliku pokazati svoja znanja, vještine, snalaženje u novim situacijama i sl. Takav pristup već u početku razvija pozitivnu konkurenciju među studentima, kako bi za vrijeme prakse stekli kvalitetno iskustvo i želju da napreduju. Svi imaju podjednaku šansu da dobiju zaposlenje u banci ukoliko pokažu motivaciju i želju za radom. Kao društveno odgovorna kompanija, pokušavamo i na ovaj način dati mladim ljudima šansu, te prilike za učenje i razvoj u našoj zemlji“, istakla je Anita Grabner.

Dajana Kecman, jedna od učesnica programa „Prva velika šansa“ rekla je da se kroz ovakvu vrstu prakse zaista dođe do jasne slike šta banka može omogućiti mladim ljudima na početku svog razvojnog puta, kao i kakva su očekivanja banke od budućih radnika; „U Data Officu, u odjeljenju finansija sam imala priliku da upoznam matematički i informatički dio rada u banci. Kao matematičar još na početku svojih studija čula sam da su matematičari veoma
traženi u bankarstvu, tako da sam već tada imala ideju da prilikom završetka fakulteta potražim priliku da radim u banci. Mislim da je ovaj program idealna prilika za sve studente završnih godina, da svoje teorijsko znanje primjene u praksi, te isto nadograde i usavršavaju.“

U kratkom videu u nastavku možete pogledati kratko predstavljanje programa i izjave ostalih studenata, učesnika programa svih prethodnih ciklusa „Prve velike šanse“, a koji su nakon programa postali dio UniCredit banke i došli do svog prvog zaposlenja.

UniCredit banka Banja Luka poziva sve zainteresovane studente da se prijave i iskoriste svoju Prvu i Veliku Šansu i to slanjem prijave koja će da sadrži biografiju i motivaciono pismo na mail [email protected], pod naslovom „Prva velika šansa“.

Rok za dostavljanje prijava je 30.06.2019. godine.