MLIJEKOPRODUKT OBILJEŽIO SVJETSKI DAN MLIJEKA: Donacija Vitalia proizvoda dječijim domovima u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli

Donacijom Vitalia proizvoda Dječijem domu “Rada Vranješević” u Banjaluci, Dječijem domu “Bjelave” u Sarajevu i Dječijem domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, obilježila je 1. jun – Svjetski dan mlijeka.

U kompaniji kažu da je ovaj datum prilika da se podsjetimo na značaj redovne konzumacije mlijeka koja doprinosi jačanju imuniteta i prevenciji brojnih bolesti te ističu da svako treba da ima pravo na redovne i zdrave obroke.

„Djeca kao ciljna grupa imaju posebno mjesto u poslovanju Mlijekoprodukta. Brojnim kampanjama nastojimo da ukažemo na značaj konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda u dječijem uzrastu, ali i na prava djece koja im nikako ne smiju biti uskraćena. Nastojimo da redovno doniramo proizvode organizacijama kojima je to najviše potrebno i želimo da budemo pozitivan primjer ostalima”, rekao je predstavnik kompanije Mlijekoprodukt Vlado Sandić.

Kompanija Mlijekoprodukt opredijeljena je na društveno odgovorno poslovanje, gdje je posebna pažnja posvećena upravo najmlađima.