POSIDONIA – kolekcija koja će vaš vrt pretvoriti u mediteransku oazu

Vondom lansira novu kolekciju namještaja za eksterijere Posidonia, koju je dizajnirao Ramon Esteve.

 

vondom

Posidonia je nastala kao evolucija kultnog djela Ramona Estevea 1996. godine, što je označilo njegov ulazak u svijet dizajna. Kolekcija je nastala kao odgovor na problem na koji je naišao tokom realizacije arhitektonskog projekta koji je sam dizajnirao u rajskoj Ibici prilikom rada na hacijendi Na Xemena. Potreba za dizajnerskim namještajem za eksterijere koji je odgovarao filozofiji kuće sa veoma specifičnim karakteristikama (pokretljivost, otpornost, spokoj, bezvremenost…) dovela je do porodice namještaja za eksterijere koja je redefinisala tradicionalni koncept baštenskog namještaja.

 

vondom

„Ova kolekcija je bila projekat u kojem sam po prvi put uspjeo da izrazim svoj stil vođenja arhitekture na snažan način sa više gledišta: od odnosa prema mjestu, fizičkog i kulturnog, do činjenice percepcija mjesta, stvarajući potpuno iskustvo“, rekao je Ramon Esteve.

Posidonia, nova kolekcija dizajnerskog nameštaja za eksterijer, sposobna je da stvori atmosferu spokoja i ravnoteže, budi senzibilitet korisnika i poziva ih da uživaju u svakom trenutku. Kolekcija je napravljena od aluminijuma, HPL-a i tekstila koji spaja čiste i moderne oblike, izazivajući osećaj elegancije i stila. Ističući svoju veliku raznovrsnost i funkcionalnost, savršeno se prilagođava svakom spoljašnjem prostoru, stvarajući oazu spokoja.

Posidonia ide dalje od serije nameštaja na otvorenom. Njeno ime nastoji da uspostavi direktnu vezu sa mediteranskim poreklom kolekcije, dizajnerom i brendom Vondom, istovremeno podižući svest o važnosti očuvanja okeanskih livada posidonije, vitalne morske biljke za ekosistem.

Nakon uvođenja kolekcije, Vondom je udružio snage sa fondacijom Oceanografic Valencia kako bi sarađivao na kampanjama posvećenim očuvanju posidonije na obalama Valensije. Ova opipljiva posvećenost održivosti i brizi o morskom okruženju je u skladu sa ekološkom filozofijom brenda.

Kolekcija se sastoji od brojnih komada kao što su ležaljke, visoki stolovi, niski stolovi, stočići sa točkovima, stolice, taburei, klupe i fotelje.