Pogledajte kako izgleda novi apartman u čuvenom ledenom hotelu u Švedskoj

Icehotel u Švedskoj je definitivno jedan od najhladnijih hotela na svijetu, a nedavno je predstavljen novi aparatman.

 

Dizajnirali su ga princ Carl Philip Bernadotte i njegov poslovni partner Oscar Kylberg. Apartman se zove “San ljetne noći” i sadrži cvjetne elemente i druge biljke. Inače, ovaj hotel se nalazi u Jukasjärviju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden)

Bernadotte i Kylberg su rekli da im je cilj bio prikazati proslavu ljetnog solsticija, jednog od napoznatijih praznika u Švedskoj.

“Ima li boljeg načina da se pokaže ljepota leda nego kada se nego najljepše cvijeće uklopi u arktičko okruženje? Skandinavska priroda koja nas okružuje ima veliku ulogu u našoj kulturi”, kazali su.

Inače, Icehotel je otvorio Yngve Bergqvist 1989. godine i od tada se svake zime gradio i obnavljao. Prije pet godina otvoren je Icehotel 365, stalna lokacija u sklopu hotela opremljena tehnologijom hlađenja na solarni pogon. Radi tokom čitave godine, ima bar, umjetničku galeriju i nekoliko apartmana.Prema podacima sa zvanične stranice, temperatura unutar hotela se kreće od -5 do -7 stepeni Celzijusa. Gosti dobiju vreće za spavanje i moraju pohađati kurs preživljavanja kako bi se prilagodili ovom ledenom okruženju.

DESIGNBOOM