Pet savjeta kako sol može pomoći u održavanju doma

Sol predstavlja svestrani začin koji se može koristiti kako u kuhinji, tako i za čišćenje različitih površina u vašem domu.

Sol je definitivno najbolja za održavanje kućanstva i rješavanje svakodnevnih problema.

 

Sprječava truljenja jabuka

Jednostavno pranje jabuka u slanoj vodi usporit će njihovo truhljenje. U jednoj posudi pomiješajte jednu čašu hladne vode i pola kašike soli. Dodajte kriške jabuka i ostavite ih da se natope desetak minuta. Zatim ih dobro iscijedite i spremite dok ih ne želite ponovno koristiti. Prije korištenja operite ih običnom vodom i imat će svjež okus.

 

Hladi piće

Ako volite priređivati zabave, ovaj trik će vam pomoći. Kako bi vaša pića brže bila hladna i spremna za konzumaciju, u posudu u kojoj se hlade dodajte led i sol, sve dok ne napunite posudu do vrha boce. Nakon samo desetak minuta, vaša pića bit će spremna za osvježavanje gostiju.

 

Očistite dasku za rezanje

Kako biste se riješili neugodnih mirisa iz daske za rezanje, očistite je pomoću soli. Na dasku stavite soli i lagano je utrljajte mokrom krpom. Isperite je toplom vodom i deterdžentom za posuđe.

 

Riješite se mirisa luka na rukama

Jednostavno operite ruke mješavinom soli i limunovog soka. Zatim ih još jednom operite sapunom i riješit ćete se neugodnih mirisa.

 

Vratite sjaj staklu

Ako imate staklenu vazu, kuhalo za kafu ili bilo kakvo drugo staklo koje je izgubilo svoj sjaj, sol će vratiti njihov prvobitni izgled. Pomiješajte nekoliko kašika soli s dvije kašike octa, dok ne dobijete pastu. Nanesite je na stakleno suđe te pustite da odstoji 20 minuta. Dobro očetkajte te isperite toplom vodom.

KLIX