Pametni načini da iskoristite prostor iznad vrata

Mislite da je vašem domu nedostaje prostora za odlaganje? Razmislite ponovno i pogledajte gore. Vjerojatno imate barem jedna vrata u svom domu sa malo dodatnog prostora iznad njih, zar ne?

Sada je vaša prilika da ga pretvorite u nešto korisno – možda će biti vaša nova mini biblioteka, možda ćete ga pretvoriti u vrt ili ga upotrijebiti za odlaganje peškira u malom kupatilu.

U svakom slučaju, ako vam je potrebna inspiracija, ne tražite dalje …

Polica za knjige

polica

Ako imate knjige za koje nemate prostora ili vam stoje složene u nekoj kutiji, posložite ih na policu koju ćete postaviti iznad vrata. Polica može da se proteže samo dužinom vrata ali i preko čitavog zida ako to prostor dozvoljava.

Mali kućni vrt

polica biljke

Mislite da nemate prostora za biljke u domu? Smjestite ih na policu iznad vrata i napravite zeleni kutak. Koristite police koja odgovaraju bojama vaših zidova, a posebno će lijepo izgledati spuštene loze.

Kupatilska polica

polica za peskire

Ako imate malo kupatilo u kojem nemate mnogo prostora za odlaganje, znate koliko je teško naći mjesto za peškire. Koristite prostor koji imate postavljanjem polica iznad vrata na koju možete posložiti peškire i ostali kupatilski pribor.

Mjesto za uspomene i sitnice

polica iznad vrata

Polica iznad vrata idealno je mjesto da odložite stvari koje ne koristite često pa ih uredno posložite u kutije na polici.

Iskoristite cijeli okvir vrata

polica oko vrata

Police poput ove na slici omogućuju korištenje ne samo prostora iznad vrata, već i zida sa strane.