Ovdje ljetuju holivudske zvijezde

Mark Wahlberg vila
Kada je ljetovanje u pitanju, većina velikih holivudskih zvijeda nije štedila na luksuznim imanjima i vilama u kojima provode svoj odmor.

 

Ipak, ne možemo da se ne zapitamo šta raditi u kući sa osam kupatila i deset spavaćih soba, kada ih sve upotrijebiti? Ali odgovor je sasvim razuman. Naime, s obzirom da su tokom većeg dijela godine angažovani na projektima koji mogu trajati mjesecima i to u sasvim desetom dijelu svijeta, poznate ličnosti svoje odmore rado provode u društvu prijatelja, kao i širih članova porodice, koje tokom godine ne viđaju.

 

Pogledajte kako izgledaju mjesta na kojima ljetuju:

 vila george clooney

Vila iz 18. vijeka koja se nalazi na jezeru Komo u Italiji u vlasništvu je Georga Clooneya već petnaest godina. Glumac i njegova supruga Amal veći dio proljećnih i ljetnih mjeseci provode u ovom prelijepom zdanju. Međutim, zbog konstantne opsade paparacija Clooney razmišlja o prodaji, a nedavno je za nju dobio ponudu koju je zaista teško odbiti, od čak 100 miliona dolara.

 celine dion vila

Ne, ovo nisu Bahami, iako ovaj letnjikovac jeste građen u stilu arhitekture najzastupljenije na ovom ostrvu. Nalazi se na Džupiter Ajlandu, pripojenom uz floridsku obalu, a u vlasništvu je pjevačice Celine Dion. Zadnja strana kuće gleda na more, a frontalni dio na grandiozan bazen, kao i niz mini bazena i svojevrsnih mini zdanja. Vrijednost posjeda procijenjena je na 72 miliona dolara.
 
Mark Wahlberg vila

Mark Wahlberg u ovoj vili koja se nalazi na Beverly Hillsu posjeduje sedam spavaćih soba i čak deset kupatila, više nego dovoljno za njegovih četvoro djece i suprugu Rheu Durham.

 
vila donna karan

Getaway home kreatorke Donne Karan nalazi se na Turks i Kajkos ostrvima, nedaleko od Bahama, a vrijednost mu se procjenjuje na nevjerovatnih 39 miliona dolara. Naime, čitavo zdanje, kao i sav namještaj u njemu, napravljen je od prirodnih materijala. U ovoj vikend vili nalazi se i luksuzni spa, kao i infiniti bazen sa čarobnim pogledom. Česti gosti na dizajnerkinom privatnom parčetu raja su njeni bliski prijatelji Brad Pitt i Angelina Jolie.

 Julia Roberts vila
Julia Roberts svoje odmore najradije provodi u porodičnom okruženju i to u njenoj vikendici na Havajima, koja ima sedam spavaćih soba, dok prednji dio kuće okružuje prostrano dvorište sa mnoštvom zelenila, a zadnji gleda na more. Vrijednost ovog ličnog porodičnog odmarališta procjenjuje se na 21 milion dolara.

 

Beyonce i Jay Z vila

Pored nekoliko kuća koje posjeduju, Beyonce i Jay Z tokom odmora iznajmljuju i ovo zdanje u Hemptonima, a dvonedjeljni boravak u ovoj vikend vili koja pored prostranog dvorišta i bazena, posjeduje i 12 spavaćih soba, rampe za skejtbord i climbing zid, košta 50.000 dolara.

 

Svjetski popularna voditeljica Oprah Winfrey nalazi se na 21. mjestu Forbesove liste najbogatijih, te ne čudi što se njen letnjikovac u Santa Barbari prostire na površini od nevjerovatnih 7.000 kvadratnih metara. Ovaj prostor podrazumijeva i dio šume, jezero, kao i nekoliko zdanja na samom imanju, vrijednost mu je procijenjena na 90 miliona dolara.

 
Brad angelina vila

Iako posjeduju luksuznu vilu u Los Anđelesu, kao i jednu u Nju Orelansu i na Santoriniju, Brad Pitt i Angelina Jolie su prije par godina postali vlasnici luksuzne destinacije u Valpolićeli, italijanskoj regiji poznatoj po proizvodnji vina. Imanje se prostire na površini od 5.500 kvadratnih metara, dok sama vila posjeduje 15 spavaćih soba, sedam kupatila, dva bazena, teretanu, nekoliko đakuzija i mini bioskop. Vrijednost posjeda iznosi ukupno 40 miliona dolara.
 
Jennifer Lopez vila

U najglamuroznijem njujorškom komšiluku, Hemptonima nalazi se ova ljupka vila, a u njoj ljetuje latino diva Jennifer Lopez. Pjevačicin letnjikovac nalazi se na površini od 2.600 kvadratnih metara, dok sama vila posjeduje osam kupatila i isto toliko spavaćih soba. Procijenjena vrijednost imanja je 10 miliona dolara.

 

Izvor: elle.rs

Foto: Profimedia