Ovako izgleda kada sedmogodišnjakinja odluči uljepšati javni prostor

Arrabella Cornelius, sedmogodišnjakinja koju porodica i prijatelji uglavnom zovu Bella, odlučila je pridonijeti zajednici u kojoj živi, piše Mashable. Naime, Bella je svojim novcem kupila drvo koje je potom zajedno sa svojim tatom Neilom tokom noći posadila u londonskoj ulici Oxford.

Bella je nakon sadnje drveta na njemu ostavila poruku. “Dragi svi, moje ime je Arrabella Cornelius. Imam 7 godina. Posadila sam ovdje drvo kako bi svi vidjeli kako raste i uživali u njemu. Molim vas, imajte poštovanja prema njemu jer sam drvo kupila vlastitim novcem. Plus, moj tata je riskirao hapšenje dok ga je sadio!”, piše u poruci.

Njen tata je objavio video na svom Instagramu koji pokazuje 7-godišnjakinju dok bira drvo za sadnju. “Bella i ja smo zamijenili drvo koje je neki luđak iščupao iz zemlje (da, moram biti ljut)”, stoji u opisu videa.  
 

A video posted by Neil Cornelius (@mr.cornelius) on

Osim drveta, tata i kćer su ranije ove godine zasadili suncokret i sadnicu paradajza u Westminsteru, te se nadaju da će ovakvim načinom javnog djelovanja razveseliti građane.

 

telegram.hr