Osvetljena rezidencija u Španiji podiže futuristički dizajn na viši nivo

Arhitektonski biro Sala Ferusic Architects ističe se u oblasti dizajna po modernom dizajnerskom izgledu sa kojim pristupa svakoj rezidenciji. Fokus njegovog rada je ljubav prema prirodi i poštovanje prema njoj, zbog čega se dizajneri studija baziraju na prirodnim materijalima, a da to ne znači da ne prate nijedan novi trend koji se javlja. S ciljem stvaranja najmodernijeg okruženja, kladili su se na snagu strogosti i minimalizma, osiguravajući domove koji se smatraju vrijednima divljenja.

 

Odličan primjer njihovog rada je prekrasna vila u Španiji, u oblasti Muruzábal de Andión. Rezidencija koja je izgrađena na brdu, zbog čega se pruža savršen pogled na cijelo mjesto koje se ističe mirom kojim zrači. To je vrhunski ambijent za život jedne porodice i to je bio razlog zašto su vlasnici ove kuće odlučili da tu provedu ostatak života.

Ono što je porodica voljela je divna atmosfera ovog kraja i smatrali su da je ovo mjesto koje traže da odgajaju svoje članove. Ono što je traženo od arhitektonskog biroa je da se uhvati taj mirni osjećaj u kući i da se stvori okruženje neraskidivo povezano s okolnom ljepotom. Imati ulogu modernog utočišta i funkcionirati kao krajnje utočište. Dakle, tako se to dogodilo!

Brzi obilazak kuće dovoljan je da nas uvjeri koliko su šokantno svi moderni elementi usklađeni sa mirnom atmosferom prirodnog krajolika. Ovo je još jedna strana sjeverne strane Španjolske za koju uglavnom znaju lokalni stanovnici. Uostalom, ljepota koja ističe čitav ambijent glavni je vrhunac za kvalitetnu svakodnevicu u prirodi i daleko od intenzivnih urbanih ritmova.

Već po eksterijeru se razumije da je ovo najmodernija rezidencija, koja se razlikuje od ostatka područja. Futuristički dizajniran, daje osjećaj da je došao pravo iz budućnosti i impresionira i najzahtjevnije ljubitelje dizajna interijera.

Osnova je data građevinskim materijalima kuće, koji odgovaraju principima održivosti, a da to ne znači da im nedostaje stilski karakter. Naprotiv, sve je postavljeno tako da djeluju kao savršen izvor inspiracije za svakog ljubitelja dizajna i vjernog prijatelja okoline.

Unutarnja postavka nas podjednako impresionira, sa modernim minimalizmom koji definira efekt i stvara kutke koji su vrijedni divljenja, kao i savršen izvor inspiracije. Zemljani tonovi se miješaju sa hladnim nijansama i stvaraju konačnu sliku koja je tako dobro strukturirana. Tačnije, bijela je “platno” svakog prostora i na njoj drugi tonovi daju “život” i dodatnu dimenziju, kao što su tamno siva, smeđa, ali i bež, koje se smjenjuju jedna s drugom i šokantno “vežu”.

Što se tiče namještaja, to je upravo zbog toga što cijeli koncept održava standarde potpuno funkcionalnog pristupa dizajnu, kako bi se osigurao vrlo praktičan život obitelji. Međutim, ono što je odabrao arhitektonski tim je ultra stilski i “komad” u cjelokupnom ambijentu, bez preterivanja u konačnom rezultatu.