Oprah ima rajsko imanje sa predivnim vrtovima

Osim što je najuspješnija, a time i najbogatija žena američkog šoubiznisa, Oprah je poznata i po tome što ima mnoštvo nekretnina po Americi.

Međutim, pravim domom naziva samo kuću u kalifornijskom gradiću Montesito, gdje živi na imanju od 2.300 kvadrata! Iako kuću ima oko 17 godina, izjavila je da je tek preuređenjem i izbacivanjem stvari koje vrište luksuzom pretvorila u dom o kakvom je sanjala. Promjena o kakvoj je Oprah govorila vidi se na slikama dnevne sobe, prije i poslije preuređenja (strelica desno).

Ne treba ni spominjati da je kuća raskošna veličinom i uređenjem, ali ipak ne možemo nepomenuti kako na slikama koje Oprah objavljuje izgleda kao istinski topao dom, a ne hladna bogataška vila.

Enterijer je ispunjen knjigama, koje su kao što znaju svi njena velika strast.

Pored bazena, u dvorištu se nalazi i sjenica od kamena opremljena slamnatim vrtnim namještajem, u kojoj se popularna voditeljka voli osamiti.

Ono čime se Oprah najviše hvali jesu njeni vrtovi, ružičnjaci i bašta u kojoj često radi te uzgaja raznovrsno voće i povrće.

“Nisam imala vrt kada sam bila mala, samo jedan grm hortenzija ispred bakinog trijema” kazala je ona, a u spomen na baku posadila je stotine bijelih hortenzija.

Evening swim/ 2 ducks and a dog in my pool

A post shared by Oprah (@oprah) on

Making a bouquet just cut from my garden to take to Fergie. #nextchapter

A post shared by Oprah (@oprah) on

My favorite part..

A post shared by Oprah (@oprah) on

"never promised you a rose garden"..but here is mine in full bloom . peace to all

A post shared by Oprah (@oprah) on