Inner Wheel Club Bijeljina postao član Međunarodne Inner Wheel zajednice

Inner Wheel Club Bijeljina večeras je na svečanoj ceremoniji u Etno selu “Stanišići” proslavio čarter povodom prijema u Međunarodnu zajednicu Inner Wheel i tako je, pored banjalučkog Inner Wheel Cluba, postao drugi klub u Bosni i Hercegovini.

Prva predsjednica Inner Wheel Cluba Bijeljina Sanja Mojić pozdravila je gospođu Gabriele Schruempf iz Austrije, generalnog sekretara International Inner Wheel-a gospođu Sandru Neretljaković, članove uprave grada, prisutne članice Inner Wheel klubova iz Ljubljane, Maribora, Beograda, Splita, Karlovca, Čakovca, Varaždina, Kumanova, Rotary kluba Bijeljina te predstavnike Rotary kubova iz zemalja regiona.

Kume na zvaničnom promovisanju članica bijeljinskog IWC-a bile su članice IWC-a iz Banjaluke, čija je predsjednica Brana Pejašinović uz značke i prigodne poklone uručila zvaničnu lentu predsjednici novoformiranog IWC-a Bijeljina.

Voditeljica i domaćica svečanosti bila je Katarina Kusturić, najmlađa članica IWC-a Bijeljina.

Na ceremoniji je održana i humanitarna tombola u cilju podrške i sufinansiranja nabavke polukoncertnog klavira u muzičkoj školi “Stevan Stojanović Mokranjac” u Bijeljini, čiji je orkestar i hor izvedbom himne IWC-a upotpunio svečanost.

Međunarodni Inner Wheel je najveća svjetska ženska organizacija, koja prvenstveno okuplja supruge članova Rotary kluba, s ciljem međusobnog druženja, pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, te širenja međusobnog i međunarodnog prijateljstva i razumijevanja.

Prvi Inner Wheel klub osnovan je u Engleskoj 10. januara 1924. godine u Manchesteru kao nezavisan klub u odnosu na Rotary klubove, ali uz njihovo pokroviteljstvo.

Danas je IW prisutan u 104 zemlje, sa više od 100.000 članica, organizovanih u skoro 4.000 klubova.