Obratite pažnju na ove trendove uređenja u 2019.

Svaki kraj godine donosi neminovnu rekapitulaciju dešavanja u tekućoj godini i kovanje planova za narednu.

U svijetu dizajna enterijera to obično znači svojevrsno filtriranje trendova, odnosno postavljanje novih i rješavanja onih kojih smo se zasitili.

Ako želite biti u toku i pratiti šta dizajneri predlažu za 2019. za opremanje enterijera, obratite pažnju na naš pregled. Dio ovih trendova nije novi, popularni su već sezonu, dvije, što znači da vrhunac njihove popularnosti dolazi u narednoj godini.

Terazzo

Upravo jedan od ovih što smo spomenuli gore – njegov povratak na scenu traje već nekoliko sezona i čini se da neće otići tako brzo. Terazzo je skup materijal, te su sve češće ideje njegove imitacije na manjim površinama poput namještaja, ili na zidovima u vidu tapeta.

Jednostavne, moderne kuhinje

Jednostavne, svedene kuhinje u kojima će naglasak biti na materijalima sve su češće. Naravno, ako se odlučite za neku jarku i nesvakidašnju boju kuhinjskih fronti bićete korak ispred. Takođe, pločice zanimljivog dizajna su uvijek dobrodošle.

Zakrivljene forme namještaja

Ako pažljivo pratite trendove onda ste primjetili da je stil ‘70-ih prilično popularizovan, što se može očekivati i u budućnosti. Zato je namještaj sa štihom ovoj stila sve popularniji, poput ovog zaobljenih formi, presvučenog u baršun jarkih boja.

Metalik detalji

Još jedan trend koji se čvrsto drži već nekoliko sezona. Metalik završnice na namještaju i detaljima daju efekat pristupačnog luksuza.

Zelena boja

Zelena boja se često nađe u listama trendova koje se predviđaju za nadolazeću godinu, ali čini se da tek sada počinje njena prava popularnost. Dizajneri kažu da će zelena biti popularna kao što je bila 1920-ih, tokom Art Deco pokreta. Naš favorit je OVA nijansa.

Etno naslijeđe

Velike kompanije, poput Ikea-e, koje u svoj dizajn uključuju motive svojstvene pojedinim kulturama, čine etno naslijeđe popularnijim, a samim tim i čuvaju vrijedne zanatske vještine od zaborava. Sve je više želje da se sačuvaju vještine poput originalne obrade drveta, pletenja, tkanja i da ti predmeti dobiju počasno mjesto u enterijeru.