Novom trendu niko ne može odoljeti: Stvorite osjećaj ljeta i tropskih krajeva

Žarko želite nešto promijeniti u svom domu? Malo ga osvježiti, dati mu prozračnost i prije svega stvoriti ugodan prostor. Uz par malih trikova donesite osjećaj ljeta i sofisticiranost tropskih krajeva u svoj dom slažući i kombinujući prirodne materijale i profinjene detalje nadahnute zelenilom i džunglom.

Zidne tapete

Donesite malo zelenina i atmosferu džungle u svoj dom uz pomoć jednostavne zidne tapete. Pustite mašti na volju tematske ili pojedine dijelove tapeta ovisno o tome kakav ugođaj želite stvoriti. Tamnije i bogatije tapete stavite u kupaonici dok svjetlije prepustite dnevnom boravku.

Naglasak na zidu

Prostrane, svjetlom ispunjene sobe mogu uvelike uticati na cjelokupan dizajn u domu. Jedan dramatično obojeni zid može se koristiti za dobijanje atmosfere na način da dopušta da se prirodne teksture bolje istaknu.


Uokvirena priroda

Jednostavnim postupkom spemanja floralnih motiva u okvir izravno unosite u svoj prostor dašak tropa. Pronađite dizajn koji odgovara vašem stilu i rasporedite ga gdje god želite po stanu, ne zaboravite i radnu sobu.

Zlatni sjaj

Obično smo naviknuti da nas savjetuju kako određene boje u prostoru utiču na raspoloženje, ali rijetko ko spominje to kako prirodni materijali i njihov izgled uveliko mogu uticati na nas. Lagani zlatni sjaj koji posjeduje natur drvo može izazvati u nama osjećaj spokoja. Zar postoji nešto bolje od  toga?

Topla dobrodošlica

Poneki detalj sačinjen od prirodne tkanine, lana ili rata nekako automatski stvara osjećaj ugode i dobrodošlice, još ako je u pastelnim nijansama i u kombinaciji s listovima banane dobili ste pravi osjećaj tropskih krajeva.

Okrenite novi list

Biljke, biljke i još biljaka, to je ono što najbolje doprinosi ovom stilu, a uz to je i dobro za naše zdravlje i naše oči. Nemojte se bojati biljaka, slobodno ih naslažite koliko god vam srce želi, s tim ne možete pogriješiti.

Spremni za odmor

I posljednje, ali vjerovatno ono prvo na što pomislimo kada govorimo o tropima je odmor. Viseća mreža negdje pod zvjezdama? Napravite takav ugođaj u svojoj sobi i nećete morati putovati toliko daleko.

(Jutarnji.hr)