Nesvakidašnje zidne obloge: Parket na zidu

Ako nemate ništa protiv drugačijeg, nekonvencionalnog i „pomaknutog“ u dizajnu i opremanju prostora vjerovatnoća da vam se svidi ovaj trend je velika.

Parketne pločice na zidu i plafonu su definitnivno nešto neočekivano, ali iznenađujuće dobro.

zidna obloga od parketa

Kako smo navikli parket gledati isključivo kao rješenje za podne obloge ova nova uloga iznenađuje. S druge strane, drvo je najbolji materijal za postizanje toplije atmosfere u uređenju prostora te će svakom minimalističkom, hladnijem stilu dati efekat topline, domaćinske atmosfere pa čak i luksuza.

parket na zidu

Drvne obloge od parketa na zidovima dobrodošle su u dnevne boravke, spavaće sobe, trpazerije, hodnike… Za ovakva rješenja treba da izbjegavamo prostorije s većim postotkom vlage i sobe koje su okupane sunčevom svjetlosti jer će dugo izlaganje zrakama sunca izblijediti površinu parketa.

parket na zidovima

Imajući sve to na umu, postavljanje drvenih obloga u obliku riblje kosti ili kojeg drugog popularnog načina slaganja parketa sasvim sigurno će povećati vizuelnu vrijednost prostora, a ako ste na oprezu s trendovima, umjesto cijele površine, uvijek se možete odlučiti prekriti samo komadić zida ili plafona.

parket upotreba na zidu

parket na zidu ideje