Našli smo najljepše uređen frizerski salon u Banjaluci

Odlazak kod frizera za većinu žena predstavlja neku vrstu terapije – vrijeme kada profesionalcima prepuštamo da nam uređenjem kose poprave raspoloženje.

Danas, pri otvaranju frizerskih salona posebna pažnja se posvećuje i uređenju prostora koji bi takođe trebao slati određenu poruku, a o nekim zanimljivim primjerima pisali smo ovdje i ovdje.

Poruka koju je banjalučki frizer Haris Dedić želio poslati uređenjem svog salona Hair Design je jasna: danas kada smo stalno u utrci sa vremenom želio je salon u kojem će vladati prijatna, topla, gotovo domaćinska atmosfera.

hair design banjaluka

Zato je Haris posegnuo za već sigurnim receptom: funkcionalan i svijetao prostor sa detaljima u vintage stilu zaista se pokazao kao mjesto kojem mami svojom prijatnošću.

Prostorom dominira bež boja čija je monotonija razbijena plavom i bojom ciklame, dok je kao smirujući ali dekorativan detalj izabrao sive tapete za najveći zid.

frizer haris dedic banjaluka

“Namještaj je uglavnom rađen po narudžbi. Drago mi je što sam uspio angažovati ‘male’ nezavisne stolare i majstore jer smatram da je i to razlog zašto prostor ima dušu. Zanimljivo je da su stolice, koje nisu frizerske, rađene ručno kao stilske stolice koje se ne viđaju u salonima već u dnevnim boravcima” kaže Haris.

frizerski banjaluka

Kao interesantan detalj istaknuo je i okno od drveta i stakla koje služi kao pregrada.

najljepse uredjen frizerski salon

Ima tu i dobrih primjera funkcionalnosti kao što su elementi ogledala sa skrivenim policama sa strane, čime je izbjegnuto korištenje uobičajnih stolova za kojima mušterije sjede.

haris dedic frizerski salon

A, kao što znamo, individualnost prostoru daju detalji, čega u Harosovom salonu ne nedostaje: ukrasne fotografije, stilski okviri za ogledala i sat, lampe, mirisne svijeće i drugi detalji tu su da se klijenti osjećaju opuštenije, ali i da skrenu pažnju sa frizerskih potrepština.

frizerski hair design