Najzanimljvije kuće koje možete iznajmiti

Pored širenja raznih servisa za iznajmljivanja smještaja prilikom putovanja, hoteli su prestali biti zanimljivi. Jedan od najpopularnijih servisa je Airbnb na kojem možete naći smještaj širom planete, od jeftinog i skromnog do skupog i luksuznog, ali i kuća koje su atrakcija same po sebi.
Pogledajte neke od najzanimljivijih kuća koje možete iznajmiti.

 

1. Privatno ostrvo blizu obale Belizea ima jednu kuću, ali u njoj sve što vam je potrebno za odmor iz snova, kao i čamce, kajake, pedaline. Cijena iznajmljivanja je 400 dolara za noć za četiri osobe.

1

2. U Pittsburghu (država Pennsylvania) nalazi se jedna od najpopularnijih kuća za iznajmljivanje na Airbnb servisu, Kuća ogledala koja popularnost duguje neobičnom uređenju. Ova kuća je zapravo umjetnički projekat jednog bračnog para, a njen enterijer vrvi umjetničkim djelima, instalacijama, projektima i ogledalima kojima je obložen i vanjski dio. Posjeta ovoj kući je poput svojevrsne posjete umjetničkoj galeriji.

2n

3. Na meksičkom ostrvu Isla Mujeres nalazi se poznata kuća Seashell (školjka) čiji su vlasnici bračni par arhitekata koji žive pored. Njen vanjski izgled je ono što je čini popularnom a unutrašnjost izgleda kao scenografija filma za neku bajku. U kući od betona i recikliranih materijala uopšte nema oštrih uglova.

3

4. Ova kućica na drvetu u Atlanti je najpoželjnija kuća za iznajmljivanje na Airbnb-u. Najopuštenija, najromantičnija i najbajkovitija kućica koju možete iznajmiti a uz to i okružena predivnom prirodom. Nešto poput ostvarenja sna o kućici na drvetu iz djetinjstva.

4

5. A, ako ste ikad željeli ostvariti san da se osjećate kao princ/princeza možete to učiniti, pa makar i na jedan dan, ako odsjednete u dvorcu u Cumbrii u Engleskoj. Tako bar kažu oni koji su imali priliku odsjesti u ovom dvorcu iz 19. vijeka.

5

6. Kuće kocke u Rotterdamu spadaju u najoriginalnije građevine na svijetu. Arhitekta Piet Blom je osmislio koncept stvaranja apstraktne šume, pri čemu svaka kuća predstavlja jedno stablo. Kocke su nagnute i postavljene na heksagonalne stubove i u njima je smješten prostor za življenje, podijeljen na tri etaže. Soba na najvišoj etaži pruža spektakularan pogled.

6

7. Iako nije kuća, ovo je jedno od najzanimljivih mjesta koje možete iznajmiti. Soba balon je nešto poput šatora, i pruža fenomenalno iskustva spavanja pod zvjezdanim nebom u Francuskoj, u regiji Limousin. U sklopu nje se nalazi i malo „sklonište“ u kojem su kupatilo i đakuzi.

7

8. Ako ste obožavatelj Van Gogha a putujete u Chigaco možete iznajmiti sobu koja je uređena kao soba sa istoimene slike ovog umjetnika. O njoj smo pisali ovdje a ona je ujedno i najjeftinija na ovoj listi.

8

9. U Missouriju se nalazi kuća koja važi za jednu od naukletijih kuća u Americi. Sagrađena je 1860. i u njoj su do sada bili smješteni brijačnica, bolnica i mrtvačnica. Ako želite „sresti“ duhove ovo je prava kuća za iznajmljivanje.

 

9