Najskuplji apartman na svijetu nalazi se u Ženevi

Iako se misli da su epicentri sa epitetima “naj“ Las Vegas i Dubai, najskuplja hotelska soba nalazi se u Ženevi, prenose agencije.

Rojal penthaus u hotelu Prezident Vilson zvanično je najskuplji apartman na svijetu u kome noć košta čak 80.000 dolara. Osim što ima najveću cijenu, najveći je apartman u Evropi sa 1.650 metara kvadratnih. Posebnost mu daje i terasa sa pogledom na Lamansko jezero.

royal-penthouse-suite-hotel-president-wilson-geneva3-866x487

Apartman prima 12 ljudi (svako ima zasebnu sobu), pa cijena apartmana po osobi iznosi 6.600 dolara. Postoje dvije glavne sobe, koje imaju svoje mermerno kupatilo i džakuzi iz kog se pruža pogled ka jezeru.

royal-penthouse-suite-hotel-president-wilson-geneva6-866x487

U apartmanu, kao što se pretpostavlja, borave poznate bogate ličnosti, zbog čega je obezbijeđena velika sigurnost – prozori otporni na metke, privatan lift, ojačan sigurnosni sistem, ali i dugmad za hitne slučajeve raspoređeni po cijelom apartmanu. Takođe postoji i privatna teretana.

royal-penthouse-suite-hotel-president-wilson-geneva5-866x487

Naravno, najskuplji apartman na svijetu ne podrazumijeva samo standardne sadržaje. Gosti mogu da gledaju emisije na najvećem TV ekranu na svijetu, zabavljaju se na klaviru ili uživaju u umjetičkoj kolekciji rijetkih i drevnih predmeta.