Najčešće pogreške u uređenju spavaće sobe

Budući da je često manjih dimenzija, spavaća soba je najčešće je zanemaren dio stana kada je u pitanju uređenje doma.

U njoj će se naći samo krevet i eventualno ormari ili neki drugi element za odlaganje, prostor može izgledati prazno i neinspirativno.

U nastavku vam donosimo pet najčešćih pogrešaka na koje morate obratiti pažnju, ako želite da vaša spavaća soba postane mirna i opuštajuća oaza.

Prevelik krevet

Često se događa da ljudi ne uzimaju u obzir dimenzije prostorije prije nabavljanja kreveta. Naravno da je udobnost na prvom mjestu i da želite prostran i udoban krevet, ali jednako je bitno i koliko mjesta ostaje oko vašeg kreveta. Kada kupujete krevet uzmite u obzir da on nikako ne bi smio biti postavljen uza zid, idealna pozicija je na sredini prostorije u kojoj ima dovoljno mjesta oko kreveta.

Nedostatak zelenila

Čak i kada potpuno uredite spavaću sobu ona se i dalje može činiti hladnom i tmurnom, a razlog tome mogao bi biti nedostatak zelenila u prostoriji. Za kompletan ugođaj unesite biljke u prostoriju, a najbolji odabir su zidne tegle koje neće oduzimati funkcionalni prostor spavaće sobe.

Izbor tekstila

Detalji su uvijek bitni, posebno kada je riječ o spavaćoj sobi. Kada birate posteljinu nikako nemojte da estetika bude jedini kriterij. Posteljina na kojoj spavate jednako je bitna kao i madrac, stoga uvijek birajte prirodne materijale poput pamuka i lana, koji vašoj koši dopuštaju da nesmetano diše.

Roletne i zavjese

Za dobar san potrebno je zamračiti prostoriju, a to se najviše odnosi na gradske stanove u kojima nikada nije potpuni mrak zbog ulične rasvjete i prometa. Ako već nemate roletne bilo bi dobro da nabavite zavjese koje će dovoljno zamračiti prostoriju.

Osvjetljenje

Iako ćete veći dio vremena provesti spavajući, rasvjeta je itekako bitna. Dizajneri enterijera preporučuju da kombinujete plafonjerke i manje stone lampe za potpuni doživljaj.

(elle.hr)