Lukavac Cement plasirao novi proizvod u vrećama – SULFALUK

lukavac cement proizvodi

Lukavac Cement na tržište je plasirao novi proizvod u vrećama SULFALUK, cement koji se primjenjuje za betone izložene vlažnoj i hemijski agresivnoj sredini, a naročito je pogodan za kanalizacione i sisteme otpadnih voda, sisteme za navodnjavanje, za izradu podruma, dimnjaka, farmi i ostalih specifičnih objekata.

Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga Lukavac Cementa, kazao je da su potrošači danas dobro informisani, kreiraju posebne zahtjeve te se stvorila potreba za paletom različitih tipova cementa.

„Imajući u vidu široku primjenu cementa u praksi, odlučili smo da brendiramo cjelokupan prodajni asortiman s ciljem da iza svakog brenda izgradimo uspješnu priču.

S ponosom možemo objaviti da smo našim proizvodima dodijelili imena, upakovali ih u elegantniju i tržištu prepoznatljiviju ambalažu. Od danas, Lukavac Cement svojim vjernim kupcima nudi SUPRALUK, FINELUK, LUMAL kao i naš novi proizvod u vrećama SULFALUK ”, istakao je Begić.

Ovo nije jedina novina koja stiže iz cementare u Lukavcu. Jubilej od 15. godina čvrste veze, kao sinonim izvrsnih poslovnih odnosa kupaca i austrijskog investitora koji je cementaru u Lukavcu učinio pozitivnom privatizacijskom pričom, proslavljen je i uvođenjem nove marke Lukavac Beton.

Lukavac Cement je vodio računa i o ambalaži svojih proizvoda, te je u sklopu velikog korporativnog rebrendinga, proizvode koji su već prepoznatljivi na tržištu oplemenio novim dizajnom vreća.

Iz lukovačke cementare napominju da su ove aktivnosti tek početak u njihovog strateško opredjeljenja da predviđaju trendove tržišta, te multidisciplinarnim pristupom razvijaju nove proizvode direktno u saradnji sa kupcima, uz apsolutno poštovanje strogih parametara očuvanja životne sredine.